Talentvolle ex-Anderlecht-verdediger én Rode Duivel kent interesse van... Feyenoord

In de zoektocht naar een nieuwe linksachter zou Feyenoord zijn uitgekomen in Italië. Daar spreekt men van interesse in Elias Cobbaut. De Belgische verdediger werd deze zomer nog definitef overgenomen door Parma van RSC Anderlecht, maar lijkt alweer te vertrekken uit de Serie B. Wie weet wekt Vincent Kompany ook nog interesse op voor zijn ex-speler. Hij heeft alvast interesse in Manuel Benson.

Feyenoord Cobbaut transfergerucht

Elias Cobbaut speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Parma, dat als twaalfde eindigde in de tweede divisie van Italië. Parma had een aankoopoptie in de huurdeal met RSC Anderlecht en lichtte deze. Zo maakte Elias Cobbaut voor drie miljoen euro de definitieve overstap naar Parma. Toch lijkt het er niet op dat de éénvoudige Rode Duivel nog een seizoen in de Serie B gaat spelen. Feyenoord zou interesse hebben getoond in de linksachter. Na het miljoenenvertrek van Tyrell Malacia naar Manchester United, zit Feyenoord zonder waardige linksachter.

Elias Cobbaut begon zijn voetbalcarrière bij KV Mechelen en vertrok daarna naar RSC Anderlecht, dat hem afgelopen seizoen dus verhuurde aan Parma. In Italië kwam de 24-jarige Cobbaut 35 keer in actie. In november 2019 maakte Elias Cobbaut al zijn debuut voor de Rode Duivels. Het bleef voor de verdediger die ook centraal uit de voeten kan slechts bij zijn debuut tegen Cyprus (6-1). Elias Cobbaut hoopt om op lange termijn de vervanger te worden van Jan Vertonghen bij de Rode Duivels.