Peter Vandenbempt haalt snoeihard uit: "Stond de televisie bij de VAR op de koers?!"

Peter Vandenbempt analyseert wekelijks de Jupiler Pro League-wedstrijden bij Sporza. Een wekelijks terugkerend fenomeen: de kritiek op de VAR. Zo was er dit weekend opnieuw heel wat te doen rond al dan niet buitenspel en onterecht gegeven strafschoppen.

Peter Vandenbempt

"Ook dit weekend waren er toch momenten en fases waarbij ik onze arbitrage niet kan volgen. Ik vraag me af of de televisie bij de VAR in Tubeke ook op de koers stond of nadien op Vive le Vélo? Ik snap het niet. Seraing gisteren in Genk, Kortrijk zaterdag tegen Zulte Waregem: duidelijk verkeerd gegeven strafschoppen tegen en toch reageert de VAR niet. Ik weet wel dat de lat hoog ligt en dat je niet bij elke fase hoeft tussen te komen. Maar dit was zo duidelijk, dat is vreemd voor mij.", aldus Vandenbempt.

3D-lijn

Ook over de buitenspelfases had de Belgische analist iets te zeggen. "Die amateuristische 2D-lijn die wij hier moeten hanteren, in plaats van een 3D-lijn, waardoor doelpunten van Refaelov of Nieuwkoop werden afgekeurd, daar konden ze de lijn niet trekken omdat de voeten in de lucht waren.", klinkt het.