Dit plan heeft Racing Genk met toptalent Ianis Hagi

Dit plan heeft Racing Genk met toptalent Ianis Hagi

Eén match gespeeld en één goal, na één baltoets. Mooie statistieken voor Ianis Hagi, die met veel verve in de Luminus Arena werd voorgesteld. Maar hoe slaagde Genk erin om een speler als Hagi, die ook door andere clubs gegeerd werd, te strikken?

“Er was in november al contact, maar toen kon dat niet omdat we hier Pozuelo en Malinovski nog hadden”, vertelt Dimitri De Condé in Sport/Voetbalmagazine. “Later vreesde ik dat we het niet zouden halen, omdat er andere clubs in de running kwamen die veel meer middelen hadden, maar de speler zelf heeft de knoop doorgehakt.”

“Ianis is een persoonlijkheid die zijn eigen keuzes maakt en die geen zin had om naar een absolute topclub te gaan om daar uitgeleend te worden. Hij is een creatieve speler die op elk moment iemand voor doel kan brengen. Alles samen ben ik overtuigd van het talent dat we gehaald hebben, al zullen we, als het straks minder loopt, gauw horen: je hebt zo veel geïnvesteerd en het rendeert amper. Als we deze ploeg twee of drie jaar samen kunnen houden, gaan we een fantastisch team hebben.”