Jong én Belgisch: ooit 4 keer gescoord in Youth League voor Club, nu bijna topschutter in 2e Nationale

Voor velen zal Dennis Van Vaerenbergh niet bekend in de oren klinken. De Belgische aanvaller was jarenlang actief in de jeugd van Club Brugge en was ooit goed voor vier doelpunten in de Youth League, de Champions League voor U19-ploegen zeg maar. Er werd hem dan ook een grote toekomst voorspeld. Doorbreken lukte echter niet, waarna hij het vertrouwe nest verliet. Na avonturen bij FC Eindhoven, FCV Dender, KVK Tienen en Lokeren-Temse is hij op dit moment actief bij Tweede Nationaler KSC Dikkelvenne. En daar loopt het vlotjes. 

Dennis Van Vaerenbergh KSC Dikkelvenne

KSC Dikkelvenne komt uit in Tweede Nationale en staat daar momenteel op een negende plaats. Lokeren-Temse voert de ranking aan met 42 punten, gevolgd door Sparta Petegem, dat 41 punten telt. Van Vaerenbergh toonde alvast belangrijk te zijn voor de Oost-Vlaamse club. In twintig wedstrijden was de 24-jarige Belg al goed voor dertien doelpunten. Daarmee is hij net geen topschutter van de reeks, want Joren Triest (KRC Gent) en Youssuf Sylla (Jong Essevee) doen met veertien doelpunten net iets beter. 

KSC Dikkelvenne samenwerking KAA Gent

De Oost-Vlaamse club met clubkleuren blauw en geel wil verder inzetten op haar jeugdwerking. Daarom werd besloten een samenwerking aan te gaan met KAA Gent. Een gevolg daarvan is een jaarlijkse oefenmatch tussen beide teams, dat was afgelopen zomer ook het geval. Einduitslag: 0-6 voor KAA Gent!

Sven Kums

De Buffalo's boekten een logische zege tegen de Tweede Nationaler, ook de score was op zich niet super verrassend. Wat we wel niet aan jou willen laten voorbijgaan, was de prachtgoal van Sven Kums op vrije trap. De ex-Gouden Schoen-winnaar was duidelijk klaar om er weer een topseizoen van te maken! Bekijk zijn goal hier nog eens:

KSC Dikkelvenne

KSC Dikkelvenne werd opgericht in 1967 en heeft het stamnummer 7074. In 2010 speelde het nog in Derde Provinciale en in het seizoen 2014/2015 waren ze nog in Eerste Provinciale actief. Dat wil zeggen dat ze op twaalf jaar tijd, vijf reeksen hebben meegemaakt. Nu draaien ze mooi mee in Tweede Nationale, een leuke opmars. Ook Harelbeke treedt aan in Tweede Nationale.

KAA Gent 

In 2017 kreeg de Oost-Vlaamse ploeg een nieuw logo. Ook het woordje 'Koninklijk' werd toegevoegd in de naam. Er wordt ook flink geïnvesteerd in de club, zo zijn ze vorig jaar begonnen met het bouwen van een nieuwbouw, met grotere kleedkamers en daarboven een mooie ontvangstruimte. Met dank aan de gemeente Gavere, die de werken financiert. De 26-jarige Marco Verheuge, zelf speler én kapitein van Dikkelvenne, is trouwens data-analist in de jeugdwerking van de Buffalo's. Hij is er hoofdscout en zal er dus voor zorgen dat de club nog beter talent naar de club kan halen. Dikkelvenne neemt het in Tweede Nationale onder meer op tegen het Merelbeke van Ayron Verkindere.

Dikkelvenne KAA Gent jeugdwerking

Ook interessant