'Spurs-verdediger Emerson Royal slachtoffer gewapende overval, dader met kogel geraakt'

Tottenham Hotspur-verdediger Emerson Royal is in nacht van de donderdag op vrijdag slachtoffer geworden van een gewapende overval, zo melden Braziliaanse media. De rechtsback die vakantie viert in Brazilië zag de kogels in het rond vliegen na een avondje uit.

Emerson Royal stond, volgens de Braziliaanse krant O Liberal, op het punt van vertrek toen hij werd gevraagd te poseren voor een foto. De voetballer kreeg de schrik van zijn leven toen precies op dat moment een gewapende overvaller zijn pistool op Emerson richtte. De overvaller pakte de ketting en het horloge van de Tottenham-speler af en nam de benen.

De man die Emerson om een foto vroeg was toevalligerwijs een agent buiten diensttijd. De agent trok direct zijn dienstwapen en begon te schieten op de overvaller. Uiteindelijk werden er maar liefst 29 schoten gelost door de agent die Emerson te hulp schoot. Één kogel raakte de overvaller in zijn rug. Universo Online meldde dat de dader vrijdagochtend een operatie onderging om de kogel te verwijderen. De toestand van de man is onbekend. Emerson Royal wist ongedeerd uit het vuurgevecht te komen.