Stoke City-fans hebben MASSAAL hetzelfde te zeggen na vertrek van Josef Bursik naar Club Brugge

Er staat de komende weken nog heel veel te gebeuren bij Club Brugge. Het loopt namelijk niet erg lekker en dus hoopt Club zich te versterken deze wintermercato. De eerste vis al alleszins binnen: Josef Bursik - overkomend van Stoke City - moet de nieuwe tweede doelman worden. Senne Lammens staat namelijk voor een vertrek, want zijn contract loopt af. Met Bursik halen ze de goalie van de Engelse U21 naar Brugge, die al meer dan 90 profwedstrijden op zijn actief heeft. De fans van Stoke City reageerden al uitvoerig op het nieuws en hebben een eenduidige mening: ze snappen niet dat Stoke hem zomaar laat gaan.

Wie is Josef Bursik, de nieuwe doelman van Club Brugge?

Josef Bursik is een 22-jarige Engelse doelman die door Club Brugge wordt weggekocht bij Stoke City. Bij de Engelsen maakte hij al op 20-jarige leeftijd zijn debuut en stond hij al 53 keer onder de lat. Hij wordt in Engeland gezien als een talent, want hij is zowat de vaste doelman van de Engelse U21. Bij Stoke City was hij al enkele matchen op de bank beland. Nu kiest hij voor een Brugs avontuur, waar hij de doublure van Simon Mignolet moet worden.

"Dit is een gigantische fout. Ja, hij is nog niet zo goed geweest maar hij is jong en zal verbeteren."

"Ik weet niet goed wat ik moet denken. Ik denk dat hij een goede carrière zal hebben."

"Ik denk dat hij veel potentieel heeft. Hard om een 22-jarige keeper met een hele carrière voor zich zo te dumpen op basis van mindere vorm."

"Ik vind het oké dat Bursik weggaat, maar ik heb liever een uitleenbeurt. Hij is zeker €5 miljoen waard. De eerste doelman van de Engelse U21."

"Ik ben kritisch geweest voor Bursik maar hij is duidelijk een deftige doelman. Hij is de eerste keuze bij de U21 van Engeland."

"Een grote fout om Bursik te verkopen, zeker voor de gemelde €2 miljoen. Slechte business, opnieuw."

"Wat is er verkeerd met ons? We verkopen Bursik nu. Bonham gaat ook niet spelen. We zouden beter Bursik opstellen zodat hij ervaring kan opdoen."

"Ik hoor £2 miljoen. Vreselijk slecht, als dat waar is. Hij was niet in grootse vorm maar nog altijd gigantisch veel potentieel."

 Josef Bursik in actie voor de U21 van Engeland:

Ook interessant