Wie is Brian Agbor, 21-jarige Kameroener van Jong KAA Gent die debuteerde tegen Club Brugge?

We hebben er alweer een zeer bewogen weekend opzitten in de Jupiler Pro League. Vooral op zondag stonden er met Club Brugge-KAA Gent en Anderlecht-Standard twee krakers op het programma. Bij die eerste was vooral veel te doen rond de niet-gegeven rode kaart van Tajon Buchanan. Club won de match echter met 2-0 en deed een uitstekende zaak in het klassement. Opvallend feitje: aan de rust bleef Joseph Okumu geblesseerd in de kleedkamer. Zijn vervanger was een debutant: Brian Agbor. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Brian Agbor van KAA Gent?

Brian Agbor is een Kameroense, actieve voetballer van KAA Gent die uitkomt voor Jong KAA Gent in Eerste Nationale. Agbor is geboren op 14 juni 2001 en momenteel dus 21 jaar. Agbor speelde sinds de U13 voor Antwerp, maar koos in de zomer van 2021 voor Gent. En daar stootte hij al door tot de beloften. Dit seizoen is hij een vaste waarde bij Jong KAA Gent, in Eerste Nationale. De centrale verdediger stond al zestien keer aan de aftrap dit seizoen. Afgelopen weekend haalde hij een eerste keer de selectie van de A-ploeg én maakte hij meteen zijn debuut.

Brian Agbor Club Brugge debuut

Agbor haalde pas voor de eerste keer de selectie, maar toch heeft Hein Vanhaezebrouck veel vertrouwen in de jongeman. Toen Joseph Okumu tegen Club Brugge aan de rust in de kleedkamer moest blijven met een blessure, was het Agbor die mocht debuteren. De Kameroener - al een stevige bonk voor zijn leeftijd - deed het uitstekend. Met een waslijst aan afwezigen lijkt de kans groot dat we Agbor de komende weken nog genoeg in actie zullen zien.

Ook interessant