OPVALLEND: Dit verandert er voor Hans Vanaken na bod op Victor Wanyama bij Club Brugge

Met Victor Wanyama wil Club Brugge een grootverdiener aantrekken. Bij Tottenham verdient hij nu meer dan 3 miljoen per jaar. Is dat wel een goed idee? Die vraag stelde Het Laatste Nieuws aan Gert Verheyen.

“Als er te grote loonsverschillen komen in een kleedkamer, riskeer je dat sommige jongens daar bedenkingen bij krijgen", begint hij. "Je moet ervoor zorgen dat het verschil met je dragende spelers niet te groot is" Met die dragende speler bedoelt hij ondermeer Hans Vanaken, die pas een nieuwe contract kreeg na de komst van Simon Mignolet en het bod op een grootverdiener zoals Wanyama.

"Ik vind dat logisch", gaat hij verder. "Je mag als speler niet gestraft worden omdat je blijft en geen transfer maakt. Lonen op basis van het belang voor de ploeg, zo hoort het eigenlijk. Als zo'n jongen uit de Premier League komt, navenant betaald wordt en dan ook presteert, hoor je niemand. Waarom is Lorenzo Staelens ooit van Club Brugge naar Anderlecht gegaan? Omdat zijn salaris ondergewaardeerd was. Terwijl de Lorre, samen met Franky Van der Elst, het boegbeeld van Club was. Maar hij werd door de fans wel gezien als een verrader.”