Alles over Geert De Vlieger: gekke ploegmaats bij Man City, titularis Rode Duivels en Club Brugge

Veel jonge voetballiefhebbers zullen het zich misschien niet meer echt herinneren, maar de Gouden Generatie - die ons zoveel mooie momenten bezorgde - werd voorafgegaan door enkele jaren van kommer en kwel. Iets wat Geert De Vlieger zich zeker nog zal herinneren. De Belgische doelman stond tussen 1999 en 2006 talloze keren onder de lat en maakte het vanop de eerste rij mee, zeker op het einde van z'n nationale carrière. Maar wie is Geert De Vlieger nu eigenlijk? Kom hier alles over hem te weten.

Op welke positie speelde Geert De Vlieger?

Geert De Vlieger was een doelman, die jarenlang op het hoogste niveau speelde in België én het buitenland.

Hoe oud is Geert De Vlieger?

Geert De Vlieger is geboren op 16 oktober 1971 en is momenteel dus 50 jaar.

Bij welke ploegen speelde Geert De Vlieger?

Geert De Vlieger begon zijn carrière bij SK Beveren. Hij trok vervolgens naar Anderlecht en keepte daarna nog voor Harelbeke, Willem II, Manchester City, Zulte Waregem en Club Brugge.

Speelde Geert De Vlieger ooit voor de Rode Duivels?

Zeker weten. Jarenlang was Geert De Vlieger zelfs de nationale nummer één, zoals Thibaut Courtois dat heden ten dage is. Op het EK 2000 in eigen land en Nederland was hij de doublure van Filip De Wilde, maar daarna won hij de concurrentiestrijd van onder andere Erwin Lemmens en Frédéric Herpoel. Hij stond onder de lat op het WK 2002 en verzamelde uiteindelijk 43 caps. In 2006 stopte hij bij de Rode Duivels.

Heeft Geert De Vlieger met mooie namen gespeeld bij Manchester City?

Manchester City mocht vroeger dan niet de geoliede machine zijn die het tegenwoordig is, toch speelden er ook in de beginjaren van de 21e eeuw aardige namen. Geert De Vlieger zat er in de selectie van 2004 tot 2006 en deelde de kleedkamer met gekke mannen als Joey Barton, Nicolas Anelka, Robbie Fowler en Steve McManaman. De Vlieger zelf stond nooit op het veld, hij was de doublure van David James.

Heeft Geert De Vlieger nog bij Club Brugge gespeeld?

Jazeker. Op z'n oude dag verkaste Geert De Vlieger nog transfervrij naar blauw-zwart. Van 2008 tot 2011 zat hij er in de selectie, waar hij vooral de back-up was van Stijn Stijnen. Hij speelde uiteindelijk toch 25 matchen voor de Bruggelingen en hing daarna zijn handschoenen aan de haak, in 2011.

Heeft Geert De Vlieger kinderen?

Geert De Vlieger heeft twee kinderen. De appel valt ook niet erg ver van de boom, want zoon Thibault De Vlieger is ook een voetballer en komt uit in Derde Nationale. Daarnaast heeft hij ook nog een dochter: Pauline De Vlieger.

Wat doet Geert De Vlieger tegenwoordig?

Nadat hij z'n handschoenen aan de wilgen had gehangen, bood Telenet Geert De Vlieger de kans om aan boord te komen bij het huidige Play Sports. Hij kreeg er zelfs zijn eigen programma: 'Hoogvliegers' en schoof regelmatig aan tafel als analist. Tegenwoordig is hij zelfs vaak presentator bij datzelfde Play Sports. Hij doet soms ook dienst al co-commentator.

Geert De Vlieger stond onder de lat op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea:

Ook interessant