Monaco-fans zeggen MASSAAL hetzelfde over Clement na mislopen Europees voetbal op laatste speeldag

Het gaat de laatste tijd niet goed met het Clement en Monaco. Ze wonnen maar één keer in hun laatste zeven wedstrijden en speelden één keer gelijk. Zaterdag verloren ze weer erg pijnlijk met 1-2 van Toulouse. Door dit nieuwe puntenverlies verliest Monaco zo officieel haar Europese ticket van Lille, dat nochtans ook gelijkspeelde. Als het Monaco van Clement gewonnen had, zouden ze dus Lille ingehaald hebben in de stand en toch nog dat Europese ticket in de wacht gesleept hebben. Volgend jaar zullen ze trouwens concurrentie krijgen van traditieclub Le Havre, eindelijk terug gepromoveerd naar de Ligue 1.

Philippe Clement vs Toulouse

De fans van Monaco waren dus - begrijpelijk - zeer teleurgesteld over het seizoen van hun ploeg. Ze schuiven daarbij de schuld duidelijk in de schoenen van één man: trainer Philippe Clement. Wij bundelden enkele van die teleurgestelde reacties.

"Alsjeblieft, ik wil deze man volgend seizoen niet meer zien, want als hij bij ons blijft, degraderen we naar de tweede divisie en de club verdient geen mislukte coach als Clement."

"Kondig het ontslag aan van Philippe Clement!"

"Niet bedankt voor dit seizoen, ga naar huis en donder op bij mijn club Clement."

"Rot toch een keer op! Clement buiten, bedankt voor niets!"

"Als je echte van de club houdt, vertrek dan. Het zou goed zijn voor de hele wereld, bedankt!"

"Buiten!"

"Man, wat een grap, ga weg, daag!"

Philippe Clement vs Rennes

Vorige week waren de fans van Monaco al unaniem over Clement: hij moet ontslagen worden. 

"Slechts één overwinning in onze laatste zes wedstrijden. Clement, alsjeblieft, vertrek en neem die verdomde spelers met je mee..."

"Als Clement volgende wedstrijd nog coach is, zal ik niet kijken... Het bestuur vernedert zijn supporters match na match..."

"Clement is een grote debiel die niets van voetbal bereikt... Wij als fans zien veel dingen op het veld, maar hij ziet telkens het omgekeerde!"

"Clement had zes maanden geleden al moeten vertrekken. Alle belangrijke matchen heeft hij verloren. Telkens als er inzet is, spelen we belachelijk. Open je ogen! Geen tactiek, geen goed spel... Clement heeft vernietigd wat Kovac had opgebouwd. Door hem verliest deze club alle ambitie!"

"Ik wil Clement buiten! Het hele team kan blijven want met een goede coach zullen zij wel goed spelen!

"Hoe noem je een 'klootzak' in Monaco? Simpel: we zeggen gewoon 'Philippe Clement'!"

"Een weergave van de carrière van Philippe Clement:"

Philippe Clement vs Lyon

Ook de speeldag ervoor werd er al om zijn ontslag geroepen. Toen stond Monaco er nochtans, ondanks hun verlies, goed voor in de strijd om Europees voetbal.

"Ik wil Clement buiten"

"Clement, boek je terugkeer naar BELGIE vroegtijdig!" 

"Clement geeft de drie punten aan Lyon"

"Clement ontheffing"

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link