Opvallend gerucht: Anderlecht denkt aan 38-jarige ex-Rode Duivel om belofteploeg te versterken

Een opvallend gerucht: RSC Anderlecht denkt aan Christophe Lepoint om de belofteploeg in de Challenger Pro League te versterken. De 38-jarige middenvelder is einde contract bij Seraing en is op zoek naar een nieuwe club. Bij de RSCA Futures zou hij een perfecte mentor kunnen zijn voor de jeugd en de rol van David Hubert overnemen.

David Hubert RSCA Futures

David Hubert is definitief gestopt met voetballen, wat wil zeggen dat de RSCA Futures een enorm ervaren speler verliezen. De 35-jarige middenvelder speelde 29 wedstrijden voor de B-ploeg van Anderlecht en was een goede leider binnen de jeugdige ploeg van paars-wit. Nu hij de club verlaat, wil Anderlecht een waardige vervanger vinden. En daarom kwam het uit bij Christophe Lepoint, een 38-jarige middenvelder van Seraing. Met die club degradeerde hij onlangs uit de Jupiler Pro League en bovendien is hij er einde contract.

Christophe Lepoint RSCA Futures

Lepoint heeft ondertussen een marktwaarde van amper 50.000 euro en wordt eind dit jaar zelf nog 39. Met zijn ervaring zou hij echter veel kunnen betekenen voor de RSCA Futures. Hij speelde meer dan 500 wedstrijden in België, verspreid over KAA Gent, KV Kortrijk, Zulte Waregem, Tubeke, Moeskroen, Beveren en Seraing. Bovendien verzamelde hij ooit twee caps voor de Rode Duivels. Nu hij het einde van zijn carrière nadert en sowieso degradeerde met Seraing, lijkt de Belgische Eerste Klasse B een perfecte competitie om zijn voetballoopbaan verder te zetten. Benieuwd of het tot een deal komt. Leuk weetje: Lepoint werd destijds opgeleid bij RSC Anderlecht. 

Cristophe Lepoint kwam afgelopen seizoen uit voor RFC Seraing: