Ooit voor 2,6 miljoen naar Club gehaald én geflopt, nu moet hij Gift Orban doen vergeten in Noorwegen

Kennen jullie Mushaga Bakenga nog? De ondertussen 30-jarige Noord gold een tiental jaren geleden als een groot talent bij Rosenborg BK en dat had Club Brugge ook gezien. In de winter van 2012 legde Club 2,6 miljoen euro op tafel en bond het 19-jarig goudhaantje voor lange tijd aan zich vast. Potten breken deed hij absoluut niet, want in de zomer van 2012 werd hij al uitgeleend aan buur Cercle Brugge. Na tal van uitleenbeurten trok hij in 2016 de deur van Club Brugge definitief achter zich dicht. Vandaag heeft hij de taak Gift Orban te doen vergeten in Noorwegen. 

Gift Orban

Bakenga heeft nooit het potentieel kunnen bereiken wat hem voorspeld was. Voor Club Brugge speelde hij amper acht wedstrijden, waarin hij goed was voor één doelpunt en twee assists. Zijn grootste successen kende de Noor bij Odds BK, waar hij in 37 wedstrijden goed was voor 26 doelpunten en twee assists. Na het vertrek van Gift Orban bij Stabaek, moest de Noorse club op zoek naar een nieuwe aanvaller. In die zoektocht zijn ze uitgekomen bij Bakenga. Hij heeft er zijn start allerminst gemist. In drie wedstrijden was hij al twee keer trefzeker.

Mushaga Bakenga Japan

Van de zomer van 2021 tot en met de winter van 2023 speelde Bakenga bij Tokushima Vortis in de tweede afdeling van Japan. Hij maakte er zeven doelpunten in 36 wedstrijden. 

Mushaga Bakenga japan

Bakenga in actie voor Rosenborg voor hij richting Club Brugge trok

Ook interessant