26-jarige Belg ruilt 1e Nationaler in voor Zweedse 3e klasser: "De omkadering is héél professioneel"

Rupel Boom staat voorlaatste in Eerste Nationale en verloor al zestien keer in 24 wedstrijden. Het verkeert ook in financiële problemen en daarom deed het onlangs enkele spelers van de hand. Eén van die spelers is Senne Vits, een naam die misschien wel nog een belletje zal doen rinkelen. De 26-jarige doelman is een Belgisch ex-jeugdinternational en heeft onder meer een verleden bij OH Leuven, Standard Luik, MVV en Lierse Kempenzonen. Hij tekende een kleine twee weken terug bij Dalkurd, een Zweedse derdeklasser.

Senne Vits

Senne Vits werd opgeleid bij OH Leuven en Standard Luik, maar speelde nooit één wedstrijd in de Jupiler Pro League. De talentvolle doelman werd in 2017 voor een half jaar uitgeleend aan MVV, maar daar speelde hij ook geen minuut. Het was Sporting Hasselt dat hem medio 2017, toen Vits een marktwaarde van 150.000 euro had, transfervrij weghaalde bij Standard Luik. Hij zou verder nog voor Lierse Kempenzonen, Helmond Sport, RSC Braine en Victoria Rosport uitkomen, om uiteindelijk in de zomer van 2022 bij Rupel Boom terecht te komen. Daar kreeg hij onlangs te horen andere oorden te mogen opzoeken.

Dalkurd

Senne Vits kreeg van meerdere clubs voorstellen, maar zou uiteindelijk op 10 februari 2023 een contract tekenen bij het verrassende Dalkurd, dat is een Zweedse club die vorig seizoen degradeerde uit de tweede klasse. De ambitie is dan ook om dit seizoen opnieuw te promoveren. Best een opvallende stap in de carrière van de 26-jarige Belg, maar wel eentje die goed overwogen werd. "Ik koos voor een nieuwe cultuur, zowel op voetbalvlak als daarbuiten, én een andere manier van werken, maar op sportief vlak ligt hier het mooiste project klaar. De financiële status van de club? Die is alvast stukken stabieler dan de voorbije zes maanden. (lacht) Maar dit was geen keuze voor het geld. Wél krijg ik hier een rol toegewezen waar ik me heel goed bij voel. Ik werd gehaald als nummer één en tegelijkertijd wordt er ook naar mij gekeken om een dragende figuur te worden in de kleedkamer en de twee andere doelmannen, die zijn nog maar 16 en 18 jaar oud, onder mijn vleugels te nemen.", klinkt het.

Ambitieus

“Voorts leeft hier ook de sterke ambitie op clubniveau om meteen weer te promoveren na de degradatie van vorig seizoen. De technische staf staat ervoor bekend om dicht bij de spelersgroep te staan en ook de omkadering is heel professioneel. Zelfs onze trainingen worden gefilmd en geanalyseerd met de spelersgroep. Ook dat ik hier nog mee aan de voorbereiding kan beginnen, was een bepalende factor. Zo stap je als speler van in het begin in een nieuw verhaal en moet je jezelf niet ergens halverwege inpassen.”, aldus Senne Vits in Het Laatste Nieuws. De Belgische doelman keepte nog bij de Belgische U16, U17 en U18 en stond onder meer op het veld met Alexis De Sart, Jordy Vanlerberghe, Charly Musonda Jr., Andreas Pereira, Hervé Matthys, David Henen, Gilles Dewaele en Isaac Mbenza. Een man die er net niet in slaagde om door te breken en nu zijn carrière nieuw leven inblaast in de Zweedse derde klasse.

Hier wordt Senne Vits voorgesteld bij Dalkurd:

Ook interessant