Dit is Mika Godts: het Belgische talent in Nederland

Mika Godts, sla deze naam alstublieft op in jouw geheugen. De kans is namelijk heel groot dat je de komende jaren nog veel van deze man gaat horen. Hij is namelijk bijzonder goed bezig bij Ajax. Voetbalflitsen stelt dit Belgisch toptalent graag even aan jou voor!

Wie is Mika Godts?

Mika Godts is een 19-jarige linksbuiten van Ajax Amsterdam. Hij begon zijn carrière echter bij KRC Genk, maar dat wilde Godts niet verlengen. Daarop besloot de Nederlandse topclub Ajax hem twee jaar geleden voor één miljoen euro weg te plukken bij de Limburgers. Mika Godts werd in Leuven geboren op 7 juni 2005, is linksvoetig en heeft een contract bij Ajax tot juni 2025!

Ajax Amsterdam

Na een seizoen bij Jong Ajax volgde volgde zijn debuut voor het eerste elftal van Ajax op 9 april 2023 in een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Hij zit ondertussen al aan meer dan dertig wedstrijden in de Eredivisie.

Belgische nationale ploeg

Op dit moment is Mika Godts een Belgisch jeugdinternational. Hij doorliep de jeugdreeksen van de U15 tot en met de U19. Godts is een echte Belg en kan ook voor geen ander land kiezen. Het is dus een potentiële Rode Duivel binnen een paar jaar. Een man om in de gaten te houden!

Heeft Godts een vriendin?

Mika Godts heeft al enige tijd een relatie met Haifa Salem Ali. Zijn wederhelft nam al deel aan de Miss Limburg verkiezing (die ze won) en de Miss België verkiezing. Ze omschrijft zichzelf vooral als model en influencer op sociale media. 

Op welke positie speelt Mika Godts?

De Ajacied speelt als vleugelaanvaller en aanvallende middenvelder, is 1,76 meter lang en rechtsbenig. In het seizoen 2024/25 draagt hij bij Ajax rugnummer 39.

Wat is de marktwaarde van Mika Godts?

In mei 2024 wordt de marktwaarde van de aanvaller geschat op 4 miljoen euro, wat zijn hoogst geschatte waarde ooit is?

Hoe zit het contract van Mika Godts in elkaar?

In juni 2023 tekende de aanvaller nog een nieuwe verbintenis bij Ajax, waardoor hij tot medio 2027 onder contract staat in de Johan Cruijff ArenA. Met zijn overstap naar de Eredivisie kwam Godts in een lijst met prominente Belgen die hem voorgingen.