4de Provincialer stopt er na 48 jaar definitief mee ondanks succesvol seizoen ... velden reeds verkocht!

Ontzettend veel amateurclubs hebben het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Het verbaast ons dan ook niet dat er af en toe clubs definitief verdwijnen. De amateurploegen kampen niet alleen met een vergrijzing van de bestuursleden, maar ook met een zware financiële last. De zoektocht naar nieuwe sponsors is niet evident, spelers worden vrij duur uitbetaald en verder is er ook de nieuwe RSZ-wetgeving. Laat ons ook niet vergeten hoe de coronacrisis er stevig heeft ingehakt. De volgende club die definitief de boeken toedoet is White Star Zarren, een Vierde Provincialer uit West-Vlaanderen.

White Star Zarren stopt

Racing Emblem uit Vierde Provinciale is niet de enige ploeg die er de stekker uittrekt. Ook aan White Star Zarren is ondertussen definitief een einde gekomen. Zarren is een deelgemeente van Kortemark en de club werd opgericht in 1975. Blauw-wit bestond ondertussen 48 jaar, maar zal nooit haar 50ste verjaardag kunnen vieren. WS Zarren heeft er namelijk definitief de brui aan gegeven. Drie oudere bestuursleden vonden geen opvolging en bovendien is de accommodatie van het Mollestadion erg verouderd. Ten slotte was er naast een eerste ploeg ook enkel maar een reserve- en jeugdploeg. De eigenaar van de voetbalterreinen verkocht zijn erf aan een landbouwer, die de velden ondertussen al volledig met de grond heeft gelijkgemaakt.

WS Zarren eindigt derde 

Opvallend: White Star Zarren kende verre van een teleurstellend seizoen. Blauw-wit leek lange tijd mee te strijden om de titel en kwam slechts twee punten tekort om kampioen te worden. Zarren won 19 van haar 28 wedstrijden, scoorde 101 keer en had de topschutter in haar rangen. Jordy Timperman, die volgend seizoen met zijn broer naar VC Ichtegem trekt, scoorde maar liefst 53 keer. Zarren mocht deelnemen aan de eindronde voor promotie naar Derde Provinciale, maar bedankte vriendelijk gezien de situatie van de club. Na de laatste thuismatch, die met 5-2 werd gewonnen van Bulskamp, werden zowel de spelers, fans, vrijwilligers als bestuursleden in de bloemetjes gezet. Het was het definitief einde voor White Star Zarren...

Het afscheid van WS Zarren in beeld gebracht. Bron: Fée Boussery.

Net binnen