Kopzorgen voor Hoefkens en Vrancken: Club en Genk missen elk 2 sterkhouders voor topper

Club Brugge neemt het komende zondag thuis op tegen KRC Genk. Meteen een topper op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen. Carl Hoefkens en Wouter Vrancken maken tevens hun competitiedebuut als T1 bij hun (nieuwe) club. Vrijdag gaven beide coaches al een persconferentie en daar kwamen enkele opvallende en belangrijke vaststellingen uit. Eerder gaf middenvelder Hans Vanaken al aan dat Gent de grootste titelconcurrent is voor blauw-zwart.

Club Brugge-Genk

Zo gaf Genk aan dat zowel Onuachu als Sadick niet inzetbaar zijn voor de topmatch in het Jan Breydelstadion. Zo is het nu al quasi zeker dat Cyriel Dessers in de spits zal starten tegen Club Brugge. Of met andere woorden: twee sterkhouders minder. Langs de andere kant zijn er ook wat fysieke kwaaltjes. Zo liet Hoefkens weten dat Buchanan, Odoi en Nusa geblesseerd zijn. De Canadees viel vorige week geblesseerd uit tijdens de opwarming, terwijl Odoi en Nusa wel nog invielen. Nusa is nog een jonge speler die geen vaste titularis is, maar Buchanan en Odoi zijn toch wel een vaste waarde. De blessures blijken wel niet zo erg te zijn. Casper Nielsen is dan wél weer inzetbaar voor de thuisploeg. Benieuwd welke namen zondag allemaal aan de aftrap zullen verschijnen. Peter Vandenbempt vertelde eerder al dat hij Club Brugge als topfavoriet voor de titel ziet.

Dessers zal Onuachu moeten vervangen in het Jan Breydelstadion. In de voorbereiding miste hij nog een strafschop:

Terwijl Dessers in de spits wordt verwacht bij de Limbugers, zal Jutglà zijn competitiedebuut mogen maken voor Club Brugge. In de voorbereiding was hij al goed bij schot, zo blijkt uit onderstaande beelden:

Ook interessant