Maken ze kans? "Dit kan een voordeel zijn voor Club Brugge in de strijd met Salzburg."

Donderdagavond neemt Club Brugge het in de Europa League op tegen RB Salzburg. Een zeer harde noot om te kraken, al mogen de Bruggelingen toch hopen!

RB Salzburg speelde z'n laatste officiële wedstrijd op 13 december. Alles bij elkaar lagen de Oostenrijkers dus zowat twee maanden stil. Ondertussen werd er uiteraard wel getraind. 

Voormalig Oostenrijks international Richard Niederbacher en club-watcher Gerhard Ohlinger reageren daarop als volgt:

"Dat kan een nadeel zijn. Maar als dat dan al zo is, dan zal het maar een klein nadeel zijn. Salzburg is uitermate professioneel en bovendien gewoon om in de winter lang stil te liggen. Dat hebben ze in het verleden onder meer tegen Sociedad en Ajax in februari voldoende bewezen."

"Vroeger duurde de winterstop nog veel langer. Nu krijgen de spelers een paar weken vakantie vooraleer de trainingen na Nieuwjaar hervat worden. De speelvelden op de trainingsaccommodatie zijn verwarmd, dus dat valt allemaal wel mee. Eind januari trekken onze clubs op oefenkamp richting Spanje, Turkije, of in het geval van Salzburg naar Portugal. Ze spelen véél oefenwedstrijden (Salzburg oefende zes keer, red.) en daarnaast is de concurrentie zó groot, dat zelfs de onderlinge wedstrijdjes op training ervoor zorgen dat de spelers klaar zijn voor het echte werk."