BIZAR! Vreven legt schuld van verlies bij… linksvoetige voetballers

Stijn Vreven barst van de ambitie en wil met Beerschot-Wilrijk absoluut de promotie naar de eerste klasse afdwingen. Ook rechtstreekse concurrenten KV Mechelen en Union hebben hetzelfde doel en zij konden dat alvast kracht bijzetten door zich te kwalificeren voor de halve finales van de Beker van België. Sport/Voetbalmagazine vroeg zich af waarom Beerschot al in de 1/8 finales moest afdruipen met een 3-0 verlies tegen AA Gent.

“Het was wel degelijk de bedoeling om ook in de bekercompetitie ver te geraken, maar dat is niet gelukt”, vertelt Vreven. “Wat ik nu ga zeggen klink waarschijnlijk erg bizar, maar op volle sterkte hadden we zeker meer kans gemaakt. Vooral omdat wij over een ploeg beschikken die het moet hebben van zijn voetballend vermogen, positiespel en de tegenstander achter de bal te laten lopen. Dat lukt nu eenmaal beter tegenover 1A-ploegen.”

“In Gent moest ik echter voor het eerst uitpakken met vier linksvoetige verdedigers, door echt personele problemen. Verliezen tegen hen was geen schande, veeleer het einde van een avontuur.”