Volgend jaar UCL in? Europese traditieclub pakt eerste titel OOIT, bekende 'crimineel' als topschutter

Het voetbalseizoen 2022-2023 mag er dan wel volledig opzitten, toch zijn nog niet alle verhalen uit het afgelopen seizoen geschreven. Deze keer gaan we naar de Cypriotische competitie, waar ze een historisch seizoen hebben meegemaakt. Aris Limassol mocht er voor de allereerste keer uit haar bestaan een trofee vieren en kroonde zich tot landskampioen van Cyprus. Een mooi verhaal van de underdog.

Aris Limassol kampioen Cyprus

Het verhaal van Aris Limassol is heel gek, want nog nooit pakte de kleine club een trofee. Tot nu! Aris is eigenlijk het kleine broertje van grotere stadsgenoten Apollon en AEL Limassol, die beide al veel titels en bekers op hun palmares hebben staan. Aris haalde het uiteindelijk met drie punten meer dan APOEL Nicosia en mocht zo voor de eerste keer ooit vieren. Aris mag straks voor de eerste keer aantreden in de tweede voorronde van de UCL, tegen Partizan of BATE Borisov. Hun topschutters is overigens geen onbekende...

Aris Limassol Aleksandr Kokorin

De topschutter van de ploeg is een bekende naam: Aleksandr Kokorin. De Rus speelde in zijn carrière o.a. al voor Zenit en Fiorentina en speelde met Rusland nog meermaals tegen de Rode Duivels. Hij is overigens geen onbeschreven blad, want in 2019 werd hij nog anderhalf jaar veroordeeld tot strafkolonie nadat hij betrokken was geraakt in een gevecht met een Channel One-presentator en ook een Russische overheidsfunctionaris had bekogeld met stoelen en hem racistisch had bejegend. Hij bleef vier maanden lang in voorarrest en werd uiteindelijk voorwaardelijk vrijgelaten. Hij scoorde het afgelopen seizoen dertien keer voor Aris, dat hem huurde van Fiorentina.