RSCA-fans zien 1 man uitblinken in eerste helft vs Standard: "Helemaal opengebloeid!"

Op donderdagavond werd de eerste van in totaal twee Classico's op een week tijd afgetrapt. RSC Anderlecht en Standard Luik troffen elkaar in de zestiende finales van de Croky Cup, enkele dagen voor het Jupiler Pro League-duel tussen de twee. Beide wedstrijden worden in het Lotto Park afgewerkt, de thuishaven van Anderlecht. De laatste onderlinge confrontatie eindigde in een 3-2 overwinning voor de Rouches, die aan de rust nochtans 0-2 in het krijt stonden. Met goals van Alzate, Kawabe en Ngoy wist Standard toen de achterstand in nog geen tien minuten tijd om te buigen in een voorsprong die ze wisten vast te houden. De laatste keer dat de twee ploegen elkaar in de beker troffen, kwam Standard met 0-1 winnen: een doelpunt van Carlinhos, die tegenwoordig bij het Portugese Portimonense speelt en daar aan een prima seizoen bezig is.

Mario Stroeykens vs Standard

Na een vijftal minuten zagen we de eerste kans van de wedstrijd. Henkinet verwerkte een voorzet vanop de linkerkant niet goed en zo belandde de bal voor de voeten van Dreyer. De Deen kon de bal onvoldoende richting geven en trapte naast. Rond het kwartier was Standard ook voor het eerst gevaarlijk met een schot van Kanga die voorlangs gaat. Halverwege de eerste helft verslikt RSCA-doelman Maxime Dupé zich in een controle en werd het even heet voor het Brusselse doel. Hij lost het uiteindelijk op, maar zal dat geen twee keer moeten doen. Na een half uur spelen brak Stroeykens de ban voor Anderlecht met een schot van buiten de zestien meter. De RSCA-fans waren uitermate tevreden over de eerste helft van hun talent. Voetbalflitsen bundelde enkele reacties: