Topscorer in 3e Provinciale Limburg maakt 39(!) doelpunten... club eindigde MAAR derde!

Nu alle grote competities terug op gang beginnen te komen, zijn ook de lagere reeksen van ons Belgisch voetbal volop aan hun voorbereiding bezig. Bij Voetbalflitsen willen we graag nog even terugblikken op de topschutters van vorig seizoen. Zo kwamen wij uit bij de Limburger Cedric Peter Kochen bij Genk VV. De spits scoorde afgelopen seizoen maar liefst 39 doelpunten.

Genk VV

Genk VV is een club die bij menig voetballiefhebber meer bekend zal zijn uit de serie 'Spitsbroers'. Een programma over twee voetballende broers met een droom om ooit voor Racing Genk te voetballen. Maar de club bestaat wel degelijk echt en werd zelfs kampioen in het seizoen 2021-2022 in Vierde Provinciale Limburg. De Genkse club werd opgericht in 1922 waarna ze zich vier jaar later (in 1926) aansluit bij de Belgische Voetbalbond en de kleuren geel en zwart kiest. Het hoogste niveau dat de Limburgers ooit zullen spelen is in het vroegere 'bevordering'.

Cedric Peter Kochen topscorer

De Limburgse spits zorgde vorig seizoen voor een opmerkelijke prestatie. Peter Kochen kon in maar liefst drie verschillende wedstrijden vier(!) keer scoren. Zijn geweldig aantal doelpunten zorgde er ook voor dat de 28-jarige spits geselecteerd werd voor het provinciaal team van het jaar door Het Belang van Limburg. Daarnaast werd Genk VV ook genomineerd als beste club van vorig seizoen.

Hieronder zie je een video van Genk VV waarbij ze een geweldige vrije trap scoren:

Ook interessant