Echte topper! Zo ging Standard - Anderlecht er in 2018 aan toe!

De wedstrijd begon meteen aanvallend. Na 3 minuten kreeg Standard een hoekschop, de bal werd via het hoofd van Emond verlengd en Sa stond aan de tweede paal om de bal binnen te tikken. Sclessin ontploft! Er werd hard in de duels gegaan en de wedstrijd lag dan ook vaak stil door overtredingen.

Anderlecht komt gevaarlijk opzetten en via een afgemeten voorzet tijdens een counter komt de bal voor de voeten van Hanni. Hij kan ook aan de tweede paal de bal binnentikken. We zijn een kwartier ver en het staat 1-1.

Na 20 minuten krijgt Emond een reuzenkans. De bal wordt van de achterlijn achteruit gelegd naar Emond maar hij ziet zijn schot tegen het been van Selz vliegen.

Wat een goal!

Standard komt opnieuw via een hoekschop op voorsprong. De bal werd voor doel gegooid en geraakte niet meteen weg, komt terecht bij Luyindame die met een prachtige omhaal de bal in de verste hoek trapt. Een prachtig doelpunt van de verdediger. Hanni verkoopt in de eerste helft nog een (onbewuste) slag en heeft geluk dat hij niet van het veld werd gestuurd. Standard is baas in de eerst helft, Mpoku mag een vrije trap nemen op een interessante plaats. Hij trapt de bal in de verste hoek, maar Selz haalt de bal uit de winkelhaak.

Ommekeer

In de 41ste minuut kan Anderlecht weer counteren. Een lange bal komt bij Hanni terecht die de bal mooi aanneemt, en gekruist binnenschiet. 2-2 tegen het spel in. En het wordt zowaar nog harder voor Standard. Een tekorte terugspeelbal naar Ochoa wordt door Hanni onderschept en hij scoort zijn hattrick nog voor de rust.

In de tweede helft is het Standard die het eerst kan scoren. Een bal werd niet weggewerkt in de 16 van Anderlecht en werd binnengetrapt. Het doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel omdat een Standard-speler Selz hindert tijdens zijn redding.

De verdiende 3-3 komt er opnieuw via een hoekschop. De bal geraakt andermaal niet weg en na een aantal doelpogingen kwam er een voorzet tot bij Luyindama terecht. Ook hij kan de bal aan de tweede paal binnentikken.

De wedstrijd eindigde op 3-3, na een echt spektakel.