De Condé verklapt échte reden waarom Pozuelo weg wil: "Ik begrijp hem wel..."

Vertrekt hij of vertrekt hij niet? Dat is de vraag die heel wat Genk-fans tegenwoordig in de ban houdt. Alejandro Pozuelo zelf wil maar al te graag naar Toronto vertrekken, maar in Genk houden ze hun goudhaantje toch liever nog eventjes bij. Pozuelo zou zijn woord gegeven hebben aan het bestuur, maar Dimitri De Condé begrijpt wel waarom hij per se nù weg wil…

“Pozuelo is de club dankbaar dat men hem hielp uit een diepe put omhoog te kruipen, maar ging er altijd van uit dat hij bij een nieuwe kans opnieuw een stap hoger zou zetten”, vertelt De Conde in Sport/Voetbalmagazine. “Zoals voor zoveel andere buitenlanders is België voor hem gewoon een transitland.”

“Toch heeft dit verhaal ook een menselijke kant, weet de sportief directeur. Wij kunnen makkelijk rationeel zeggen: ‘speel gewoon zo verder, dan komt zo’n kans opnieuw’. Maar zo bekijkt de Andalusiër, een gevoelig mens en eerder een doemdenker dan een optimist, het niet.’”

Geen geluk

“Hij heeft me in Spanje op stage gezegd: ‘Ik heb in mijn carrière al een paar keer echt pech gehad.’ Dan kunnen wij wel proberen hem te overtuigen om optimistischer te zijn, maar dat is niet zo vanzelfsprekend’.”

“Kijk maar naar de recente gebeurtenissen rond de Gouden Schoen. Hij hoopte toch stiekem om te winnen dus de uitslag gaf hem opnieuw een klap, ook al kon je van tevoren aanvoelen dat die in een andere richting zou gaan. Maar hij onthoudt dan: ‘ik ben écht niet gemaakt voor het geluk’. Dat is de reden waarom hij absoluut deze kans wil grijpen en niet wil wachten tot deze zomer.”