Wie wil Hein Vanhaezebrouck? Dit zijn z'n opvallende statistieken

Hein Vanhaezebrouck zal AA Gent op het einde van dit seizoen verlaten. Zijn aflopend contract wordt met andere woorden niet verlengd. Beide partijen gaan in onderling overleg uiteen nadat de komst van Wouter Vrancken al een tijdje in de lucht hing. 

Paspoort Vanhaezebrouck

AA Gent 2014 - 2017

Het is de tweede ambtsperiode van Vanhaezebrouck bij AA Gent. Ook van 2014 tot 2017 stond de West-Vlaming hier aan het roer. In deze periode veroverde hij de allereerste landstitel in de geschiedenis van de club. Hij won ook de Guy Thys Award en pakte als kers op de taart ook de Belgische Supercup.

AA Gent 2020 - 2024

Op 4 december 2020 werd Vanhaezebrouck teruggehaald om de Buffalo's uit het slop te trekken. Waar zijn voorgangers niet in slaagden, lukte Vanhaezebrouck wel. Hij won in het seizoen 2021-2022 zelfs de felbegeerde Beker van België.

De nieuwe club van Hein Vanhaezebrouck?

Momenteel is het nog niet bekend waar Vanhaezebrouck in het seizoen 2024-2025 aan de slag zal gaan. Eerder liet hij al weten dat een pensioen tot de mogelijkheden behoort, maar er zullen ongetwijfeld een hele resem ploegen aan de mouw van deze ervaren coach rekken.

Stats Vanhaezebrouck