Kent u hem nog? Veelbesproken ex-spits van Lierse en Westerlo is nu los topschutter in Turkije

Ooit spelend voor Westerlo en Lierse, nu losjes topschutter in de Turkse eerste klasse. De kans is echter niet zo groot dat jullie hem nog kennen: Mbaye Diagne. Zijn verhaal is nochtans meer dan opvallend...

In januari 2014 streek Diagne, als huurling van Juventus, neer in Lierse. Daar kende hij na een moeilijk begin een zeer goede periode; in 11 matchen deed hij 7 keer de netten trillen. Een jaar later kwam hij bij Westerlo terecht, maar dat werd geen al te groot succes, waarna de Senegalees begon aan omzwervingen in Hongarije en China.

Vooral in China kwam hij enorm in opspraak door een foto op Instagram. Daarop was hij te zien met een geweer in zijn hand, met als bijschrift "Don't touch my family."

Uiteindelijk kwam Diagne begin dit jaar terecht bij het Turkse Kasimpasa, waar hij helemaal ontplofte. Met 22 goals in 26 matchen zijn zijn statistieken ronduit indrukwekkend. Dit seizoen zit de spits al aan 10 treffers, wat hem met voorsprong topschutter maakt in de Süper lig. Met ex-Anderlechtwinger Trezeguet vormt hij daar een gevaarlijk duo.