Verrassend! Volgens Mertens is deze Rode Duivel de meest technische speler van België... En het is niet Hazard of De Bruyne

Napoli-aanvaller Dries Mertens liet aan RTBF weten welke speler in nationale ploeg hij de meest technische speler vindt. Zijn antwoord was enorm verrassend: Jan Vertonghen. Tottenham-verdediger Jan Vertonghen was het voorbije seizoen een belangrijke schakel in de verdediging van de Spurs. Hij miste maar één Premier League-wedstrijd, en eindigde met Tottenham derde.

"Iedereen zou denken dat het Eden Hazard is", vertelde hij aan RTBF. "Maar ik ga Jan Vertonghen zeggen. Hij is zeer technisch voor iemand met zijn lengte en voor zijn (defensieve) positie." Mertens had ook lof over Romelu Lukaku die altijd streeft naar verbetering in zijn spel, ondanks de vele grapjes die over hem gemaakt worden in de Belgische kleedkamer. "Hij is echt verbeterd", voegde hij toe. "Mensen lachen met zijn balcontrole, maar hij is een jongen die achter de training nog 20 ballen pakt om wat verder te trainen. Ik heb daarom enorm veel respect voor hem."