EINDE CARRIERE? Voormalige sterkhouder van Anderlecht zit op zijn 35e zonder club

Rubenilson dos Santos da Rocha, beter bekend als Kanu (35), zit zonder club. De ex-speler van zowel Anderlecht, Kortrijk en Cercle Brugge verlengde zijn contract bij Rupel Boom niet en maakt zo hoogstwaarschijnlijk een einde aan zijn voetbalcarrière op het hoogste niveau. Gaat hij Lukasz Teodorczyk, die aankondigde te stoppen met voetballen, achterna?

Kanu bij Anderlecht, Kortrijk en Cercle

We kennen de Braziliaanse middenvelder vooral van zijn passage bij Anderlecht. Tussen 2009 en 2013 voetbalde hij in Brussel, waar hij zestien doelpunten maakte in 123 matchen. In die periode werd hij ook even uitgeleend aan Cercle, maar keerde snel terug. Bij paars-wit werd hij tweemaal landskampioen, en wist hij ook twee keren de Supercup binnen te halen.

Na zijn periode bij Anderlecht trok Kanu naar Rusland (Terek Grozny), Thailand (Buriram Utd.) en Cyprus (Omonia Nicosia), maar zonder veel succes. In de zomer van 2018 belandde hij opnieuw in België, dit keer bij KV Kortrijk. Hij speelde achttien wedstrijden en scoorde één keer, maar wist opnieuw niet te overtuigen. 

Kanu bij Rupel Boom

In 2019 vertrok Kanu opnieuw naar het buitenland. Via Saoedi-Arabië, Cyprus en Brazilië streek hij in de zomer van 2021 neer in Rupel Boom, een club uit Eerste Nationale. Na een seizoen waarin hij 26 keer aan de bak kwam en hij twee keer wist te scoren, werd zijn contract niet verlengd en zit de Braziliaan nu zonder club. 

Heerlijke goal Kanu tegen Beerschot

Ook interessant