Olivier Deschacht weet hoe hij Club Brugge-speler moet afstoppen: "Mocht ik tegen Skov staan..."

Andreas Skov Olsen scoorde zondagavond de gelijkmaker tegen Sporting Anderlecht en was andermaal bepalend voor Club Brugge. Het is dan ook niet gelogen als je zegt dat hij de beste speler van blauw-zwart is op dit moment. Bij Club zijn ze ervan overtuigd dat hij aan zijn laatste seizoen in het Jan Breydelstadion bezig is; hem langer houden lijkt onmogelijk. Ook Olivier Deschacht, ex-speler van RSCA en huidig analist, vindt hem eigenlijk te goed voor de Belgische competitie.

Andreas Skov Olsen Olivier Deschacht

“Andreas Skov Olsen is een van de besten van de competitie. Hij heeft niet alleen zijn versnelling en zijn dribbels, maar ook nog eens die luciditeit in zijn afwerking. Het is ongelofelijk hoe hij elke keer weer die bal in dat zijnetje weet te leggen. Skov is heel goed.”, klinkt het in Het Nieuwsblad. Tegen Anderlecht scoorde hij de gelijkmaker op typische wijze. Geen onverdiend punt voor blauw-zwart, al dacht RSCA-coach Brian Riemer daar anders over.

Hoe Skov Olsen af te stoppen

Het typeert Skov Olsen dat hij zijn linkervoet zoekt, naar binnen komt en dan scoort. Sommigen denken dat hij daarom zo moeilijk (of zelfs niet) af te stoppen is. Deschacht geeft toe dat het niet evident is om zo'n profielen het scoren te beletten, maar hij heeft als centrale verdediger en linksback natuurlijk de nodige ervaring om dat wel te doen. “Als je één tegen één staat, is het aangewezen om hem met je lichaamshouding naar de buitenkant te duwen. Dan kan hij tenminste niet naar zijn linker gaan en schieten. Maar Skov is natuurlijk zo goed dat hij je altijd wel eens kan passeren. Daarom is het slimmer om hem permanent met twee te dekken. Een optie is dat de vleugelaanvaller komt bijspringen, maar dat kost veel energie en gaat ten koste van zijn rendement. Mocht ik tegen Skov staan, dan zou ik willen dat de verdedigende middenvelder komt helpen.”, aldus Olivier Deschacht.

olivier deschacht skov olsen

Olivier Deschacht Marcin Wasilewski whisky

Olivier Deschacht is tegenwoordig niet alleen analist, maar is regelmatig ook te gast in talkshow. Zo vertelde hij in het praatprogramma 'De Zes' nog deze geniale anekdote over Marcin Wasilewski: “Marcin Wasilewski, dat was een oermens. Ook als je daar mee uitging, sorry dat ik het zeg maar die dronk een hele fles Whisky leeg. Een hele fles Whisky. De dag nadien moesten we in het bos gaan lopen en je zag daar niets aan. Dat is een sterke mens.”.

Olivier Deschacht Wasilewski fles whisky tijdens uitgaan

Ook interessant