Amper 4 jaar na faillissement kan Lokeren terugkeren naar profvoetbal

Sporting Lokeren behaalde met twee bekeroverwinningen haar grootste successen in 2012 en 2014. Daarna ging het in sneltempo bergaf met de Wase traditieclub. Op het einde van het seizoen 2018/2019 degradeerde Lokeren voor de tweede keer in haar geschiedenis naar tweede klasse. Alsof dat nog niet genoeg was, overleefde de club zelfs haar eerste seizoen in 1B niet.

Fusie tussen Lokeren en Temse

Het was vooral kersverse “voorzitter” Louis de Vries die de club de dieperik induwde. Na enkele maanden van wanbeleid had de club met stamnummer 282 geen andere keuze dan het faillissement aan te vragen. De Vries verdween met de horizon en Hans Van Duysen nam het roer over. Hij moest zo snel mogelijk op zoek naar een bondgenoot. Die werd uiteindelijk gevonden in het noodlijdende KSV Temse. KSC Lokeren-Temse nam uiteindelijk een doorstart in tweede Amateur.

Wegens de wereldwijde corona uitbraak, werd het seizoen 2020/2021 gestaakt. In het seizoen daarop, maakte Lokeren-Temse meteen indruk met een vierde plaats. In de eindronde konden ze echter geen promotie afdwingen. Maar uitstel is geen afstel, want in 2022/2023 werd er in Daknam wel gevierd. Lokeren-Temse kroonde zich met 73 punten tot de verdiende kampioen en stijgt zo naar eerste nationale.

Spelers Lokeren-Temse

De terugkeer van Lokeren naar het profvoetbal

Het bestuur temperde meteen de verwachtingen en liet weten dat Lokeren-Temse vooral veel tijd zal nodig hebben om de volgende stap te zetten. Een plaats in de top zes was de ambitie bij aanvang van het seizoen. Onder leiding van Hans Cornelis speelde Lokeren-Temse echter de pannen van het dak. Pas in februari verloor de club voor het eerst dit seizoen.

Ondertussen bouwde de Wase club een voorsprong uit van maar liefst 21 punten op de eerste achtervolger die een licentie aanvraagt. Daardoor kan Lokeren-Temse op negen speeldagen van het einde de promotie al binnenhalen. Daarvoor moet de fusieclub zondag wel winnen tegen de beloften van Oud-Heverlee Leuven. Lukt dat niet, dan heeft Lokeren nog steeds acht kansen om zich te verzekeren van profvoetbal op Daknam.