Johan Derksen benoemt laatste kans voor Ihattaren: "Deze Belgische club moet hem binnenhalen!"

Mohamed Ihattaren is een van de meest besproken voetbaltalenten van Nederland. Hij is pas 20 jaar, maar heeft met PSV, Juventus, Sampdoria en Ajax een indrukwekkende lijst aan clubs achter zijn naam staan. De carrière van de middenvelder is echter geen doorslaand succes. Onlangs besloot Ajax de koopoptie van 2 miljoen euro niet lichten, waardoor Ihattaren begin 2023 terugkeert bij Juventus. Johan Derksen ziet nog een optie voor talent, die zijn belofte nog niet kon inlossen: "Marc Overmars moet hem in huis nemen", aldus de analist, die daarmee doelt op een transfer naar Royal Antwerp.

Mohamed Ihattaren

Ihattaren debuteerde op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal bij PSV, maar kreeg het aan de stok met trainer Roger Schmidt, die in 2020 in Eindhoven neerstreek. De talentvolle Ihattaren vertrok in de zomer van 2021 naar Juventus, dat hem direct verhuurde aan Sampdoria. Echter kwam hij daar geen enkele wedstrijd in actie. In januari 2022 streek Ihattaren neer in Amsterdam, waar hij bij Jong Ajax aan zijn fitheid werkte. Hij maakte zijn rentree op het hoogste niveau tijdens de bekerfinale tegen PSV en zette met Ajax vol in op zijn comeback dit seizoen. Het plan slaagde niet, daar Ihattaren in de voorbereiding in eens ontbrak. Nu, na één jaar in Amsterdam, zal de jeugdinternational van Oranje terugkeren naar Juventus. Echter lijken zowel club als speler niet bijster enthousiast. Daarnaast kampt Ihattaren volgens de laatste berichten met overgewicht, heeft problemen in zijn privé-kringen en heeft hij een gebrek aan wedstrijdritme. 

Ihattaren naar Royal Antwerp?

Marc Overmars is na zijn noodgedwongen vertrek bij Ajax neergestreken in België bij Royal Antwerp. Echter haalde de technisch directeur, toen hij nog in Amsterdam de scepter zwaaide, Ihattaren naar Ajax om hem daar onder begeleiding van Gerald Vanenburg te laten werken aan zijn comeback. Derksen is van mening dat Overmars degene is die, samen met Ihattaren, de carrière van de talentvolle middenvelder nog kan redden: "Overmars moet hem in huis nemen. Hij moet hem uit die wijk in Utrecht halen, want dat is natuurlijk een ramp", stelt Derksen voor, die stelt dat er heel veel mensen zich tevergeefs hebben bekommert. "Maar hij verdient nog een laatste kans, want het loont de moeite als het wel lukt. Want dan is hij heel veel geld waard", aldus Derksen, die het 'jammer' noemt als Ihattaren 'naar de klote gaat'. In Antwerpen zou Ihattaren, wanneer het tot een transfer komt, daarnaast ook herenigd worden met Mark van Bommel, die hem liet debuteren in het eerste bij PSV.

Ook interessant