Genk-fans trekken meteen conclusies na ruime achterstand aan rust: "Schrijf maar al op!"

Op zaterdagavond stond de eerste topper van het Belgische voetbalweekend op het programma. De vorige confrontatie tussen Antwerp en Genk eindigde in gebroken harten in Limburg en een gouden pagina voetbalgeschiedenis voor de Antwerpenaren. Toby Alderweireld schoot the Great Old in de 94ste minuut naar de eerste titel sinds 1957. Het beloofde een wedstrijd op het scherpst van de snede te worden. De laatste nederlaag van Genk in de JPL dateert van 5 augustus, terwijl Antwerp de afgelopen twee wedstrijden in de competitie aan het kortste eind trok.

Het duurde slechts vijf minuten vooraleer Antwerp de score opende. Vincent Janssen, die al negen wedstrijden niet wist te scoren, mocht van dichtbij binnenduwen. Vijf minuten later maakte rood-wit er zelfs 2-0 van. Muja legt hem opnieuw terug, De Laet tikt de bal door richting Balikwisha die makkelijk kan binnentrappen. Vijf minuten voor rust zet Alderweireld Balikwisha met een lange bal alleen voor doel. Die bleef rustig en legde de bal voorbij Vandevoordt. Eén minuut voor de pauze straf Genk-spits Zeqiri een blunder van Bataille af. Het is een doelpunt dat wel eens heel belangrijk kan zijn.

Genk-fans geven al op

Na de 1-0 en zeker na de 2-0 van Balikwisha was alle hoop op een positief resultaat al vervlogen bij de Genk-fans. Er leek weinig geloof in een comeback. Het was overigens al vier wedstrijden geleden sinds de laatste Genkse tegengoal. Voetbalflitsen zette enkele reacties van ontmoedigde Genk-fans op een rijtje: