Waarom is sfeertribune 2 op de Bosuil volledig gesloten en nooit in gebruik?

Een opvallend beeld op de Bosuil afgelopen zondag. Terwijl het stadion volledig uitverkocht was voor de titelmatch tegen Union, was er één tribune die volledig leeg bleef. Het ging om sfeertribune 2. Geen unicum, want deze tribune is al jaren gesloten. Maar waarom? Voetbalflitsen legde de ingewikkelde situatie even uit.

Waarom is tribune 2 van Antwerp gesloten?

Sfeertribune 2 op de Bosuil, recht tegenover de hoofdtribune, wordt om veiligheidsredenen al meer dan twee jaar niet meer gebruikt. Het is met andere woorden te gevaarlijk om hier nog zoveel mensen op toe te laten. De redenen waarom Antwerp, en dan voornamelijk topman Paul Gheysens, deze tribune niet vernieuwt zoals dit geval was met de rest van het stadion, is puur een juridische kwestie. Ondertussen schilderde Antwerp de tribune al volledig wit, zodat het op tv minder hard zou opvallen dat de staat van de tribune erbarmelijk is.

Lege sfeertribune 2 op de Bosuil

Uiteraard wil de Great Old tribune 2 renoveren, maar al jaren is er een geschil met grondeigenaar Tania Mintjens, een Belgische onderneemster die in het Verenigd Koninkrijk woont. Zij is eigenaar van alle grond onder tribune 2, wat natuurlijk gevolgen heeft. Antwerp heeft nog opstalrecht tot 2052, maar daarna zou Mintjes eigenaar worden van een eventuele nieuwe tribune. Gheysens wil dit niet zien gebeuren en zoekt naar een oplossing, maar het dossier sleept dus al jaren aan. Iets wat de spelers en supporters natuurlijk ook zonde vinden, want het is niet alleen een vreselijk zicht, maar het zorgt ook voor een verlies aan inkomsten en het komt de sfeer niet echt ten goede.

Tot enkele jaren geleden was tribune 2 op de Bosuil wel nog om gebruik. Nu blijft deze om veiligheidsredenen volledig dicht.

Ook interessant