Tips voor Charleroi – Club Brugge, Standard – Westerlo en Antwerp – Beerschot

We trappen speelronde 9 in de Pro League af met een aantal mooie wedstrijden, met als hoogtepunt de strijd om de Antwerpse eer op zondagmiddag. De negende speeldag begint echter al op vrijdagavond met een duel tussen Charleroi en Club Brugge. Racing Genk krijgt zaterdag de kans om de kloof met de achtervolgers verder te vergroten. Ook spelen Standard en Westerlo een interessante wedstrijd, terwijl Anderlecht hoopt op een broodnodige overwinning in Dender. Benieuwd wat dit weekend ons brengt? Hieronder geven we enkele interessante weddenschappen voor drie uitgelichte wedstrijden van de Pro League.

Wat kunnen we verwachten van Charleroi vs Club Brugge?

Charleroi heeft na acht speeldagen een plek veroverd in het peloton van gedeelde tweede plaatsen, samen met onder meer Antwerp, Club Brugge, Anderlecht en AA Gent. De ploeg van coach Rik De Mil staat voor een uitdaging tegen zijn oude club, Club Brugge. De recent in vorm verkerende Daan Heymans (met 6 doelpunten op zijn naam) zal vast en zeker een sleutelrol spelen.

Club Brugge's prestaties de afgelopen weken: Na vier opeenvolgende competitiezeges en slechts één tegendoelpunt, kende Club Brugge een onverwachte terugval. Een 0-3 nederlaag tegen Dortmund werd gevolgd door een pijnlijke 4-0 afstraffing door AA Gent. Dit maakt het duel tegen Charleroi extra belangrijk, zeker met een drukke maand oktober voor de deur. Club Brugge speelt binnenkort namelijk tegen onder andere Sturm Graz, Union, Westerlo, AC Milan, Anderlecht en Belisia Bilzen (voor de beker).

Belangrijke statistieken om te overwegen:

Charleroi heeft zijn laatste drie thuisduels gewonnen zonder een tegendoelpunt.  Club Brugge heeft in zijn laatste vijf duels in het Stade du Pays niet verloren (drie keer winst en twee keer gelijkspel).

Wat we verwachten:

Wat zijn de kansen bij Standard vs Westerlo?

Standard bevindt zich met twaalf punten op slechts één punt van de gedeelde tweede plaats. Opvallend genoeg scoorde de ploeg slechts vier keer, maar kreeg het ook maar drie tegendoelpunten in acht wedstrijden. De Luikse ploeg is thuis ongeslagen en de twaalfde man speelt duidelijk een rol. Ondanks dat de selectie niet op het hoogste niveau presteert, gaat deze door vuur voor hun fans.

Westerlo's speelstijl en prestaties: Met elf punten staat Westerlo net achter Standard. De ploeg is erg productief met zestien doelpunten, maar heeft ook vijftien tegendoelpunten geïncasseerd. Ze hebben nu vijf wedstrijden op rij niet gewonnen, al hadden ze tegen Anderlecht en Antwerp meer verdiend.

Onze tips:

Antwerp vs Beerschot: Wie wint de Antwerpse derby?

De Antwerpse derby is altijd beladen en deze editie belooft niet anders te zijn. Antwerp heeft de wind in de rug met een gelijkspel tegen Gent en twee opeenvolgende zeges tegen Union en Westerlo. Ondanks enkele afgekeurde doelpunten, is de sfeer bij Antwerp optimistisch.

De situatie bij Beerschot: Voor Beerschot ziet het er minder rooskleurig uit. De promovendus gaat van nederlaag naar nederlaag en moet zich zorgen maken. Na een kansloze nederlaag tegen STVV, ondanks het goede keeperswerk van Nick Shinton, lijkt er weinig hoop voor Beerschot.

Wat we verwachten: