Ken jij hem nog? Ex-JPL-spits met meer dan 125 wedstrijden voetbalt nu in ... 2e Nationale

Doet de naam Ernest N'For jou nog een belletje rinkelen? De Kameroense spits speelde 127 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Hij speelde onder andere bij KV Kortrijk, Zulte Waregem en AA Gent. Hij was geen doelpuntenmachine in de Eerste Klasse: in de 127 wedstrijden scoorde hij slechts zeventien keer. Wel was hij goed voor 32 assists. 

Ernest N'for

De Tweede Klasse beviel hem beter. Hij speelde eerst bij Deinze, waar hij in twintig wedstrijden zever keer wist te scoren. Het seizoen later zorgde hij voor de promotie van KV Kortrijk met veertien goals in 35 wedstrijden. Hij werd door de KV Kortrijk-supporters gekroond tot speler van het seizoen. Op 36-jarige leeftijd zit de Kameroener bij KRC Harelbeke uit Tweede Nationale VFV A. Welke ploeg ook in Tweede Nationale speelt, is Lokeren-Temse. Zij hebben veel nieuwe namen gehaald om zo snel mogelijk terug te keren naar het hoogste niveau.

Compilatie

Op YouTube is er een leuke compilatie te vinden met zijn beste momenten uit het seizoen 2011/2012 toen hij bij KV Kortrijk speelde in Eerste Klasse. Hij speelde dat seizoen 35 wedstrijden met negen doelpunten en acht assists. Bekijk hier de compilatie van N'For.

Ook interessant