Strengere straffen voor clubs na 3 gewonden door Antwerpse vuurpijlen?

Bij Antwerp hebben vorige weekend verschillende supporters vuurpijlen gegooid richting het vak van Club Brugge. Ook Club-spits Gustaf Nilsson werd op een bepaald moment een mikpunt. Ondertussen werd bevestigd dat er al minstens twee supporters van Club en zelfs een eigen fan van Antwerp gewond geraakt zijn.

Met minstens drie gewonden moet de vraag of clubs strenger bestraft moeten worden alvast opnieuw gesteld worden. Op dit moment doen de clubs al heel veel om het pyrotechnisch materiaal uit het stadion te bannen, maar blijkbaar nog niet genoeg, want ieder weekend glippen er nog steeds heel wat supporters door de mazen van het net.

Ernstige brandwonden

De club veroordeeld alvast het gedrag ten stelligste: “Eén van onze eigen fans is in het bezoekersvak gewond geraakt en heeft ernstige brandwonden opgelopen. Het gooien van vuurpijlen hoort niet, brengt mensen in gevaar en kan ernstige gevolgen hebben.”

Straf van het bondsparket 

Momenteel hangt Antwerp nog een straf van het bondsparket boven het hoofd. Het dreigt drie wedstrijden op verplaatsing te moeten spelen zonder supporters.