OFFICIEEL: Bouw van nieuw Club Brugge-stadion begint eind 2021, geen weg meer terug!

Oef. Het nieuwe stadion van Club Brugge komt er dan toch. Na vele moeilijke en onduidelijke jaren is de kogel nu eindelijk door de kerk: de gloednieuwe tempel van blauw-zwart komt er tegen de zomer van 2023. De eerste steen wordt gelegd eind 2021.

Vergunningen

Het nieuwe stadion komt op de huidige Jan Breydelsite. De oefenvelden zullen verdwijnen en in de toekomst zal ook het huidige Jan Breydelstadion tegen de grond gaan. Het stadiondossier sleept al zo'n 10 jaar aan, maar nu is het eindelijk officieel. Alle papieren zijn in orde, net als alle vergunningen. Voor Cercle Brugge is er een oplossing gevonden, dat was noodzakelijk in dit dossier.

Uitverkocht

Het nieuwe stadion van Club Brugge heeft nog geen naam gekregen, maar wat wel vast staat is dat er een capaciteit van bijna 40.000 toeschouwers zal zijn. Niet verrassend als je weet dat het stadion de laatste jaren (voor corona) heel vaak uitverkocht was en de club alleen maar wil groeien. Nu is er geen stap meer terug: de eerste steen wordt 100% zeker dit jaar nog gelegd.

Gelukkig is het vandaag 1 april en hebben we een geldige reden om jullie te foppen. Voorlopig is er nog geen verder nieuws over het nieuwe stadion van Club Brugge. Die zal er komen, maar het is nog niet geweten wanneer de bouw start :-)

Ook interessant