Ex-RSCA-toptalent stopt voor 2de maal met voetbal, ondanks promotie naar Tweede Nationale, amper 30 jaar...

Ken jij Arnaud De Greef nog? De 30-jarige verdediger besloot vorig jaar om te stoppen als voetballer, maar toen besliste hij om terug zijn voetbalschoenen aan te trekken. De Greef had een contract getekend bij Derde Nationaler Voorde-Appelterre. In het verleden was de verdediger onder meer actief bij Anderlecht, Westerlo, Eendracht Aalst en Deinze. Na een succesvol seizoen en zelfs promotie naar Tweede Nationale stopt De Greef nu toch defintief met voetballen.

Arnaud De Greef stopt met voetbal

Arnaud De Greef stopt dan toch met voetballen. Een jaar geleden was hij al eens gestopt, maar begon dan toch aan een nieuw avontuur bij Derde Nationaler Voorde-Appelterre. Ze promoveren zelfs naar Tweede Nationale, maar dat zal zonder De Greef zijn, want die stopt ermee. Hij verloor zijn hart in Duitsland aan zijn geliefde Diane en vond er zijn droomjob als makelaar voor het Duitse automerk Porsche. Geen Tweede Nationale dus voor De Greef.

Arnaud De Greef

Arnaud De Greef sloot zich op vijfjarige leeftijd aan bij Anderlecht en net als Romelu Lukaku doorliep hij alle jeugdreeksen van paars-wit. Hij maakte nooit zijn debuut in het eerste elftal, maar zat toch een paar keer op de bank. De verdediger besloot om de overstap naar Westerlo te maken, net zoals Nacer Chadli. In de Kempen verbleef hij twee seizoenen en kwam hij aan 52 wedstrijden voor de club. Hij werd eenmalig opgeroepen voor de beloftenploeg van België. In 2013 tekende De Greef een contract bij Eendracht Aalst, bij de Ajuinen was hij een vaste waarde in ploeg en kwam hij 62 keer in actie. Door licentieproblemen bij Eendracht Aalst, koos De Greef in 2015 voor een avontuur in Nederland bij FC Dordrecht. Opnieuw kon hij een basisplaats veroveren en zo kwam de Belg aan 32 optredens in Nederland.

Deinze

Zijn uitstap naar Nederland duurde slechts één jaar, want hij keerde terug naar België om bij Deinze te tekenen. Daar was hij een absolute sterkhouder en kwam hij aan 122 wedstrijden. Maar toch besloot De Greef om in 2021 te stoppen met voetballen, zijn lichaam kon de trainingen niet meer aan en hij sukkelde vaak met blessures. In februari van dit jaar tekende hij een contract bij Voorde-Appelterre, dat in Derde Nationale uitkomt. Nu promoveren ze zelfs naar Tweede Nationale, maar dat zal zonder De Greef zijn.

Hieronder vind je een video van De Greef bij Westerlo in 2012:

Net binnen