Invalbeurt van 7min ... Spanjaarden hebben HEEL WAT te zeggen over Musonda na gelijkspel

Vrijdagavond speelde Levante op bezoek bij Malaga, dat op weg is naar de Derde Klasse in Spanje. De wedstrijd eindigde op een 0-0 gelijkspel en onze landgenoot mocht amper zeven minuten invallen. De Spanjaarden hadden niet veel meer nodig om een oordeel te vellen over Musonda. Ze vonden hem dramatisch en de zeven minuten die hij kreeg, waren zelfs te veel.

Charly Musonda jr. vs Malaga

Hij mocht amper zeven minuten invallen, maar de fans waren niet te spreken over zijn inzet.

"Musonda is veel erger, en Joni Montiel is de meest egoïstische speler die ik ooit bij Levante heb gezien. Nu is het de schuld van degene die ze opstelt."

"Musonda is echt een slechte grap" 

" Musonda vecht niet eens tegen een inworp. Het is krankzinnig dat de jongen van het reserve team niet speelt."

"Musonda zoon van de t¨¨f" 

"Musonda is erop gekomen in minuut 80 en heeft nog geen enkele sprint getrokken" 

"Musonda is een grap, een grap met slechte smaak" 

"Verdorie man, elke keer dat Musonda erop komt, spelen we met een man minder" 

Charly Musonda jr. vs Atlético Madrid

Tegen Atletico Madrid mocht hij in de beker een uurtje meespelen en toen waren de fans nochtans erg lovend over zijn spel en techniek.

"Femenías, Saracchi en Musonda tonen de goede dynamiek van het team."

"Musonda en De Frutos lijken net Pele en Garrincha."

"Deze Musonda lijkt op de beste versie van Ribéry"

"Lang niet gezien dat Musonda speelde, wat een genot om hem te zien dribbelen."

"Onthoud zijn naam, Levante gaat op hem kunnen bouwen"

"Het is prachtig om te zien dat Charly Musonda weer plezier heeft op het veld."

Levante-fans reageren op 90' bank Musonda

Dat hij eerder in een gelijkspel de hele wedstrijd op de bank moest zitten toekijken, viel niet in goede aarde bij de fans van Levante. 

"Leg me uit waarom Musonda niet speelde"

" Je hebt Musonda en je hebt Andrés García. Er is zelfs de mogelijkheid om met 2 spitsen te spelen. Franquesa is nog steeds op het veld na 80 minuten. Sinds hij bij Levante speelt, kan ik me helaas maar één goede wedstrijd van hem herinneren. #SportingLevante"

"Is Musonda echt zo slecht dat hij niet mag spelen na zijn minuten in de beker?"

"Musonda aan de linkerkant graag" 

Charly Musonda Jr. over Anderlecht

Anderlecht toonde nooit concrete interesse in haar ex-speler, maar Musonda Jr. sprak zich wel uit over een mogelijke terugkeer: "Alles hangt af van het project, ik sluit niets uit. Er lopen verschillende gesprekken, we zullen zien. In België is Anderlecht de club van mijn hart en dat betekent veel voor mij. Ik zou het moeilijk vinden om hier voor een club te spelen die hetzelfde niveau als Anderlecht heeft, ook al pakten ze al vijf jaar geen titel meer", vertelde Charly Musonda Jr. bij Sudpresse. 

Charly Musonda over mogelijke transfer naar Anderlecht

Charly Musonda Jr.

Charly Musonda Jr. stond gekend als een groot talent. In 2012 verliet hij Anderlecht voor Chelsea voor maar liefst 2,5 miljoen euro. Quasi ongezien in België voor een toen amper 16-jarige knaap. De afgelopen jaren werd de aanvallende middenvelder uitgeleend aan Real Betis, Celtic Glasgow en Vitesse, maar zonder succes. Charly Musonda Jr. kende telkens opnieuw blessureleed en kon zijn talent - die hij in overvloed heeft - nooit echt tonen.

Chelsea

Charly Musonda Jr. had het erg moeilijk met zijn vertrek bij Chelsea . The Beautiful Game Podcast had een interview met hem. “Ik zei tegen Thomas Tuchel dat ik zelfs gratis wilde spelen. Dat mijn contractsituatie me niks uitmaakte. Dat ik desnoods de laatste speler in de selectie zou willen zijn. In dat geval zou ik hard gaan werken en met de beloften spelen om opnieuw helemaal fit te geraken. Ik vroeg niet eens om een basisplaats, misschien af en toe een invalbeurt van een kwartier.”

Petr Cech

Ook met de technisch directeur had de Belgische middenvelder een praatje. "Ik heb met Petr Cech gesproken in augustus, maar ik had al meteen door dat ik ging moeten vertrekken en dat is niets was dat ik daaraan kon veranderen. Na dat telefoongesprek moest ik wenen, want ik ben hier al een hele tijd. Zelfs nu vind ik het nog moeilijk om te beseffen en is het mentaal moeilijk. Weet je, de fans zijn geweldig geweest. Zelfs toen ik geblesseerd was, liep ik altijd wel iemand tegen het lijf die me zei dat ik niet mocht opgeven.”, aldus Charly Musonda Jr.

charly musonda jr