Deze vier verrassende clubs spelen volgend seizoen wellicht in de Champions League, stel je voor!

We vinden het allemaal wel eens leuk als er 'nieuwe' clubs deelnemen aan de Champions League. Denk maar aan Leicester City, Hoffenheim, Gent of Wolfsburg in het verleden. Volgend seizoen zou het wel eens een speciale editie kunnen zijn, want heel wat 'kleine' ploegen staan op een virtuele Champions League-positie in hun eigen competitie. Een overzicht.

1. Getafe

De Spaanse ploeg staat op een onverhoopte vierde plek in La Liga, voor Sevilla, Valencia, Villareal, Celta de Vigo, Betis enzovoort. Ze hebben virtueel hun CL-ticket beet. Een hele stugge ploeg, want ze kregen nog maar 29 doelpunten tegen in 33 matchen. Sterkhouder is Djené Dakonam (ex-STVV). Opvallend: Getafe speelde in het verleden nog maar 2 keer Europees.

2. Atalanta

De club van Rode Duivel Timothy Castagne staat gedeeld vierde in de Serie A. De Italiaanse club is de laatste jaren aan een opmars bezig. Een plek in de top zes lijkt stilaan een gewoonte en ook in de Europa League hebben ze al ervaring. Als Atalanta vierde zou eindigen, mag het voor het eerst in hun clubgeschiedenis naar het Kampioenenbal.

3. Frankfurt

Frankfurt is geen onbekende naam meer. Het staat in de halve finales van de Europa League, met dank aan sterren als Luka Jovic, Ante Rebi en Sebastien Haller. Opvallend: de Duitse ploeg zakte in de laatste 25 jaar zes keer naar de tweede klasse. Met een huidige vierde plek in de Bundesliga ligt een CL-ticket in handbereik.

4. Lille

De Franse nummer twee is bijna zeker van Champions League-deelname. Wat een contrast met vorig seizoen, toen het tot de laatste speeldag moest knokken voor het behoud. In het seizoen 2010-2011 werden ze wel nog kampioen. 

Bij Unibet kun je de wedstrijden uit de JPL gratis volgen. Ontdek er hier alles over!

Profiteer nu van een winstbonus bij Unibet tot 30%. Lees er hier alles over!

Bij Unibet kun je nu genieten van een 200% stortingsbonus. Ontdek het HIER!

Voorspel gratis 6 wedstrijden in de JPL en win mega vette prijzen. Speel hier mee