Na jaren wachten: Europese club is voor het eerst sinds 2012 op weg naar de titel, nog 3 duels!

Het vizier van de gemiddelde voetballiefhebber staat wellicht voornamelijk gericht naar de vijf topcompetities - Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga en Ligue 1 - en de eigen competitie, maar ook daarbuiten vallen er heel wat mooie verhalen te vertellen. Deze keer nemen we je mee naar Zweden, waar IF Elfsborg binnenkort een afspraak heeft met de geschiedenis.

IF Elfsborg Allsvenskan

IF Elfsborg is best een grote naam in het Zweedse voetbal: de club uit Boras speelt al sinds 1997 onafgebroken op het hoogste niveau en heeft zes landstitels op haar naam staan. Al is de laatste al enige tijd geleden... In 2012 werd geel-zwart voor het laatst kampioen. Sindsdien was het vaak kommer en kwel, want hoger dan een tweede plaats in 2020 eindigden ze niet meer. In 2018 werden ze zelfs pas twaalfde. De kans dat de droogte dit jaar eindigt, wordt echter elke week groter.

IF Elfsborg eerste titel sinds 2012?

Bij Elfsborg zijn ze zich stilaan aan het opmaken voor een heus titelfeestje. De Zweedse club staat drie speeldagen voor het einde op de eerste plaats, met twee punten voorsprong op grootste concurrent Malmö. Met Göteborg en Degerfors staan er de komende weken twee ploegen tegenover hen die tegen de degradatie vechten, dus dat zou haalbaar moeten zijn. Op de laatste speeldag trekken ze wel naar Malmö, waar mogelijks rechtstreeks om de titel zal gespeeld worden. Spannend!

Ook interessant