'Nieuwe' Rode Duivel leeft écht op roze wolk: "Ik heb nog een foto van mij en Eden, als fan..."

Het gaat de afgelopen twee jaar bijzonder hard in de carrière van Arthur Theate. Enkele jaren geleden kwam hij nog gewoon testen bij KV Oostende nadat Standard het niet in hem zag. Een serieuze poos later liggen de kaarten hélemaal anders voor de verdediger: hij speelde zich in de kijker bij Bologna én moet één van de toekomstige leiders van de Rode Duivels worden. Een levenslange droom die plotseling werkelijkheid werd, want een zevental jaar geleden keek Theate gewoon nog toe vanuit de tribune. Hij ging in 2015 zelfs op de foto met Eden en Thorgan Hazard. Life comes at you fast!

Arthur Theate als fan foto Eden en Thorgan Hazard

"Als ik terugdenk aan waar ik stond in 2014, in 2016 en in 2018, dan vind ik het nu raar dat ik er bijloop. Toen had ik het nooit voor mogelijk gehouden dat ik ooit deel zou uitmaken van die groep. Ik heb nog een oude foto van mij als supporter met Thorgan en Eden Hazard in Tubeke in 2015. Ik denk dat ze er geen idee van hebben hoe zotjes het voor mij is om nu samen met hen te trainen.", gaf Theate een leuke anekdote mee in SPORT/Voetbalmagazine.

Arthur Theate foto Eden Hazard als fan

Tweets Arthur Theate Wales

Een dikke maand geleden werden er heel wat Nations League-wedstrijden afgehaspeld en dat was voor de Rode Duivels niet anders. Ze gingen pijnlijk onderuit tegen Nederland op speeldag één en ook speeldag drie tegen Wales was niet bepaald een pretje. Wat rotatie van Roberto Martinez, waardoor Arthur Theate voor een derde keer in de basis begon. En de reacties waren toen niet bepaald lovend... Heel wat Belgen tweetten over de centrale verdediger. Ook Boyata was zwaar kop van jut.

"Theate zijn passes komen nauwelijks aan."

"Theate, Carrasco, Meunier en Batshuayi hebben niets te zoeken in deze ploeg."

"Theate is een overschatte Oostendenaar."

Bologna

Onlangs kwam Theate ook al in het nieuws omdat hij een akkefietje had met zijn trainer bij Bologna, nadat hij in twee matchen aan de rust werd gewisseld. Het was vooral de reactie van Theate op de wissels die Mihajlovic dwarszit. De trainer die al een hele tijd vecht tegen leukemie, was dan ook zwaar teleurgesteld in de jonge Belg. Er is een gebrek aan respect volgens de trainer van Theate: "Ik kan de colère van een speler bij een snelle vervanging begrijpen. Maar wat hij nooit mag verliezen, is respect. Het kan niet dat hij bij zijn wissel iedereen straal negeert. Daar heb ik het met hem over gehad.”

Theate ruzie met trainer

"Tegen Venezia heb ik hem snel vervangen omdat ik van systeem wou veranderen, maar daar had ik elke speler kunnen vervangen. Ik heb hem toen ook duidelijk uitgelegd waarom ik hem naar de kant heb gehaald. Tegen Sassuolo was het anders: nu was hij de slechtste speler op het veld, hij miste concentratie. En opnieuw was zijn gedrag bij z’n vervanging niet goed. Dat stelt me teleur. Kijk, Theate kan een heel goeie speler worden, maar hij moet wel kalmer worden.”, aldus Sinisa Mihajlovic.

Theate ruzie met Mihajlovic

Transfer

De carrière van Arthur Theate gaat razendsnel. Twee jaar geleden moest hij eerst nog tests afleggen voor hij bij    KV Oostende mocht beginnen, omdat hij bij de jeugd van Standard niet echt kon overtuigen. Binnenkort zou de 21-jarige verdediger de overstap kunnen maken naar het grote Juventus of AC Milan. Hij kan binnenkort misschien de overstap maken naar een nog betere ploeg in de Serie A. 

Arthur Theate

Bologna haalde Theate vorige zomer weg bij Oostende voor vijf miljoen euro. Veel geld voor een onervaren verdediger die "maar" bij een middenmotor in de Jupiler Pro League speelde. De Italiaanse club bewijst nu dat dit een goede investering was. Theate zou nu mogen vertrekken voor vijftien of twintig miljoen euro. Theate verzamelde al enkele caps voor de Rode Duivels. De toekomst van onze Belgische verdediging?

arthur theate

Theate ac milan bologne

Ook interessant