Ex-megatalent van Barça en JPL-flop maakt opvallende transfer naar laagvlieger uit Eredivisie

De naam Alen Halilović doet bij enkelen onder ons ongetwijfeld nog een belletje rinkelen. De Kroaat werd ooit gezien als een groot talent in de jeugdopleiding van FC Barcelona. De aanvallende middenvelder, die toen de bijnaam 'de Kroatische Messi' kreeg, kon bij La Masia de verwachtingen niet inlossen waarna heel wat transfers en uitleenbeurten volgden die hem zelfs bij Standard brachten. Intussen zijn we heel wat omzwervingen later en na een half jaar zonder club tekende de nog altijd maar 27-jarige speler bij Fortuna Sittard. 

Alen Halilovic

In de winter van 2019 haalde Standard de jonge Kroaat op huurbasis naar Luik, wat best wel een opvallende transfer te noemen is. In veertien wedstrijden kon hij geen potten breken waarna hij al na een half seizoen terugkeerde naar moederclub AC Milan dat hem eerder transfervrij van Hamburg had overgenomen. Na een nieuwe uitleenbeurt aan Heerenveen werd zijn contract in Milaan ontbonden en zocht hij heil in de Championship bij Birmingham CIty en Reading waar hij ook het stempel van supertalent niet van zich af wist te schudden.

Nieuw avontuur bij Fortuna Sittard

Vorige zomer ging Halilović terug aan de slag in zijn thuisland waar hij op zestienjarige leeftijd in de competitie en bij de nationale ploeg zijn debuut maakte. Ook deze passage bij HNK Rijeka werd geen succes waardoor zijn contract amper een halfjaar later alweer ontbonden werd. Na een kort avontuur bij Heerenveen keert de Kroaat nu dus terug naar Nederland om voor Fortuna Sittard uit te komen. Bij de nummer dertien van afgelopen seizoen tekende hij een contract van één seizoen met optie op twee extra seizoenen. Kan hij op de Nederlandse velden eindelijk ontbolsteren en zijn carrière uit het slop halen?

Bekijk hier enkele hoogtepunten van Alen Halilović die op jonge leeftijd duidelijk als supertalent werd gezien:

Ook interessant