'Ongelukkige' Anderlecht-speler krijgt MASSAAL veel steun van zijn fans: "We believe in you!"

Neen, de transfer van Alexis Flips naar Anderlecht is vooralsnog geen succes. De 20-jarige linksbuiten die ook op de tien kan spelen, kwam afgelopen zomer voor 3,5 miljoen euro over van Stade Reims. De jonge Fransman begon uitstekend aan het nieuwe seizoen en speelde bijvoorbeeld een topwedstrijd op zijn debuut tegen Westerlo. Ook tegen Charleroi, Genk en Kortrijk stond hij in de basis, maar daarna moest hij leven met een bankzittersstatuut, mede door de komst van Thorgan Hazard natuurlijk.

Alexis Flips Anderlecht

Met veertien minuten tegen Club Brugge, dertien minuten tegen Standard, één minuutje tegen Mechelen en zelfs geen speelminuten tegen Eupen, is het contrast met het begin van het seizoen enorm. De concurrentiestrijd is enorm en het feit dat Flips nog geen doelpunt of assist verzamelen, lijkt in zijn nadeel te spelen. In de media wordt de Fransman reeds als een floptransfer beschreven, maar zo snel willen we hem niet afschrijven. Toch doet de ronde dat Flips niet zo gelukkig is bij Anderlecht, niet zo onlogisch gezien zijn beperkt aantal speelminuten.

Ongelukkig?

Als het van de Anderlecht-fans afhangt, zouden we de jonge Fransman echter veel meer aan het werk zien. Ze geloven steevast in de kwaliteiten van Flips en willen hem ook een duwtje in de rug geven nu blijkt dat hij er niet zo tevreden is. Die vele reacties kwamen er onder meer nadat onderstaande video opdook. We zien een lachende Hazard en Leoni, terwijl Flips in gedachten is verzonken. 

Alexis Flips stuurde vrijdag deze tweet de wereld in. Ongelukkig of niet, hij lijkt alleszins veel liefde te hebben voor de Anderlecht-fans. Hij heeft alles in zich om er een publiekslieveling te worden.

De video hoeft op zich niet veel te betekenen, maar de Anderlecht-fans vonden het wel een goed moment om hun steun te betuigen aan de jonge Fransman. Bijvoorbeeld door massaal te reageren onder de tweet van Alexis Flips. De fans vinden in het algemeen dat hij meer speelminuten moet krijgen van Brian Riemer. Bijvoorbeeld op de tien in plaats van Mario Stroeykens. Ze willen hem met andere woorden zeker nog niet afschrijven...

"Verdwaal niet in vieze spelletjes! Wij geloven in jou" 

"We zijn bij je" 

"We geloven in je. Jouw moment zal nog komen, daar ben ik zeker van" 

"We houden van je" 

"We willen je allemaal op het veld zien" 

"We geloven in jou" 

"We geloven in je. Jouw tijd zal komen!" 

"We zijn allemaal bij Flipsou" 

Ook interessant