Waar en wanneer is de Champions League-finale van 2023?

We zitten momenteel nog maar in de 1/8ste finales van de Champions League, maar het kan nooit kwaad om al vooruit te kijken naar de finale. Maar waar wordt de finale van het Kampioenenbal dit jaar gespeeld en wanneer vindt deze plaats? Voetbalflitsen zocht het even voor jullie uit!

Waar en wanneer is de Champions League-finale van 2023?

De Champions League-finale van 2023 vindt plaats op zaterdag 10 juni 2023 in het Atatürk Olympic Stadium in Istanbul. Het stadion heeft een capaciteit van zo'n 75.000 à 80.000 toeschouwers en is de thuishaven van Fatih Karagümrük S.K, een Turkse eersteklasser. In het verleden maakten ook al Bakasehir, Galatasaray, Sivasspor en Besiktas gebruik van deze prachtige tempel. Ook het Turkse nationaal team werkt hier haar wedstrijden af.

Het mirakel van Istanbul

Noteer dus zeker zaterdag 10 juni 2023 in jouw agenda. De finale zou oorspronkelijk in Wembley gespeeld worden, maar door de coronapandemie werd de finale van 2020 in Istanbul opnieuw ingepland. De winnaar van de Champions League zal later dit jaar de UEFA Super Cup mogen spelen tegen de winnaar van de Europa League. Opvallend: in het olympisch stadion in Istanbul werd één van de meest legendarische Champions League-finales ooit gespeeld. In 2005 nam Liverpool het op tegen AC Milan. Aan de rust stond Liverpool 3-0 achter, maar na strafschoppen werd alsnog gewonnen. Het mirakel van Istanbul! Straks opnieuw?

Het mirakel van Istanbul uit 2005:

Ook interessant