Wie is Lothar D'Hondt, jongste scheidsrechter ooit in de Jupiler Pro League?

Lothar D'Hondt is een 28-jarige Belgische scheidsrechter. Hij is tot op heden nog altijd de jongste ref ooit in onze Belgische Eerste Klasse. Tijd om hem wat beter te leren kennen. Eerder maakten we ook al kennis met Lawrence Visser, die andere Belgische scheidsrechter.

Wie is Lothar D'Hondt?

Lothar D'Hondt werd geboren op 18 mei 1994. Hij zette zijn eerste stapjes als scheidsrechter in 2013 en is aangesloten bij SC Dikkelvenne. Hij maakte zijn debuut in de Belgische Eerste Klasse op 9 mei 2018, hij leidde toen de wedstrijd tussen STVV en Beerschot-Wilrijk in goede banen (3-2) en gaf toen zes gele kaarten. Het ging om een wedstrijd in Play-Off 2, een ideale gelegenheid om jonge scheidsrechters een kans te geven. Want Lothar D'Hondt was toen amper 23 jaar oud en werd op deze manier de jongste scheidsrechter ooit in de Jupiler Pro League. Tot op heden draagt hij nog altijd dat record. Eerder was D'Hondt al actief in de Proximus League, de Belgische Tweede Klasse.

Heeft Lothar D'Hondt nog een andere job?

Jawel. Lothar D'Hondt is geen professionele scheidsrechter, wat wil zeggen dat hij daarnaast nog een andere job uitoefent. D'Hondt heeft een semi-professioneel contract bij de KBVB, maar is overdag verkoper bij Garage Van hoe en zonen in Gent-Zwijnaarde. Daar staat hij in voor het begeleiden van de klanten tijdens het volledige verkoopproces, van verwelkoming tot afsluiting. D'Hondt studeerde voor leerkracht lichamelijke opvoeding en vervulde die rol ook één jaar en een maand. Leuk feitje: Als zestienjarige floot hij wedstrijden van zijn leraren op de middelbare school en als zestienjarige floot hij al in Vierde Provinciale. Benieuwd of deze jonge ref in de toekomst ook Europese wedstrijden mag en zal fluiten! 

Social media

D'Hondt volgt ook de sociale media. "Mensen die zeggen: ‘ik lees niets’, kunnen óf heel goed liegen óf zich volledig afschermen. Ik lees heel veel. Ik vind het belangrijk om te weten wat de publieke opinie over mij is. Ook daarvoor geldt: ik kan dat scheiden. Kritiek mag, ik ben de eerste die daar wat mee doet, mits die gefundeerd is. Maar er zijn genoeg mensen die je in de grond boren omdat ze dat nou eenmaal graag doen. Tja, moet ik mij daar dan mee bezig houden?", aldus de jonge Belgische scheidsrechter.

Net binnen