Wie is scheidsrechter Lawrence Visser?

Lawrence Visser is ondertussen een gekende naam in het Belgische voetbal. De Belgische scheidsrechter fluit namelijk elk weekend wedstrijden in de Jupiler Pro League en is ook Europees actief. Tijd om deze man wat beter te leren kennen.

Wie is Lawrence Visser?

Lawrence Visser werd op 18 december 1989 geboren in Lommel en groeide voornamelijk op in Merksplas. De Limburger startte zijn carrière in 2005 en werkte zich geleidelijk aan op naar het hoogste niveau. Zo maakte hij op 16 augustus 2014 zijn officiële debuut in de Jupiler Pro League. Hij mocht de wedstrijd tussen KV Oostende en KV Mechelen in goede banen leiden en werd toen de jongste scheidsrechter ooit in onze eerste klasse. Visser trok toen vier gele kaarten.

Is Lawrence Visser ook Europees actief?

De Jupiler Pro League en de Croky Cup zijn niet de enige competities waar Lawrence Visser actief is. Zo fluit hij ook internationale matchen, zowel interlands als Europese matchen. Zo mocht hij zijn eerste interland fluiten op 8 september 2020, toen hij het duel tussen Luxemburg en Montenegro leidde. Visser trok maar liefst zeven gele kaarten en sloot de Luxemburger Christopher Martins uit. Nadien floot hij nog onder meer matchen van Engeland, Oostenrijk, Denemarken Nederland, Schotland, Zweden, Servië en Ierland. Afgelopen weekend floot hij nog Slovenië-Noorwegen (2-1).

Op 28 september 2021 maakte de Belgische scheidsrechter dan weer zijn debuut in de Champions League. Sheriff Tiraspol uit Moldavië won toen met 1-2 van Real Madrid, een enorme verrassing. Ook dit seizoen is Visser één van de scheidsrechters in de Champions League. Zo mocht hij de groepswedstrijd tussen FC Barcelona en Viktoria Plzen fluiten (5-1) en kreeg hij veel positieve feedback. Ook de Europa League-wedstrijden (voorronde) Olympiakos-Sloan Bratislava en Hearts-FC Zürich leidde hij in goede banen. FIFA duidde destijds Lawrence Visser aan als vervanger van Serge Gumienny als FIFA-scheidsrechter. Het vertrouwen in de jonge Belg is duidelijk groot.

Hier zien we een samenvatting van Barcelona-Viktoria Plzen, de Champions League-match die Lawrence Visser mocht fluiten.

Ook interessant