Fans van voormalige DDR-topclub zingen in polonaise MASSAAL "Ost, Ost, Ostdeutschland!" (VIDEO)

Dynamo Dresden is een Duitse voetbalclub die werd opgericht in het jaar 1953. De clubkleuren zijn er zwart en geel, terwijl hun stadion een capaciteit heeft van 32.249 toeschouwers. Momenteel zijn ze actief in de 3. Liga, de derde klasse in Duitsland, maar dat is ooit anders geweest...

Dynamo Dresden

Dynamo Dresden was ooit namelijk één van de meest succesvolle clubs van de DDR, ofwel Oost-Duitsland. De Duitse club werd tussen 1953 en 1990 maar liefst acht keer kampioen van de Oost-Duitse competitie. Bovendien wonnen ze zeven keer de beker. Nadat Duitsland weer één land werd, speelde Dresden vier seizoenen in de Bundesliga, om vervolgens weg te zakken. Tegenwoordig zijn ze 'maar' actief in de derde klasse.

Ost, Ost, Ostdeutschland

De supporters van Dynamo Dresden zijn altijd al heel fanatiek geweest, helaas vaak ook in de verkeerde betekenis van het woord. Zo werd de club in het seizoen 2013/2014 uitgesloten voor de Duitse beker na wangedrag van de supporters. De fans hebben er nog altijd een extreemrechtse reputatie en staan gekend als de meest luidruchtigste supportersclan van Duitsland. Op onderstaande video zien we de Dresden-fans massaal 'Ost, Ost, Ostdeutschland' roepen, verwijzend naar Oost-Duitsland waar de stad vroeger toe behoorde. Woensdagavond kwam het in de DFB-Pokal dan weer tot rellen tussen supporters van Nürnberg en Stuttgart.

Ook interessant