Dortmund-watcher komt met advies voor Club Brugge: "Dat is hun grote zwakte."

Club Brugge moet woensdagavond een Duitse berg beklimmen. En wat voor één; Borussia Dortmund is dezer dagen in een ongenadige vorm. Sven Westerschulze, Dortmund-watcher, komt in HLN met enkele tips voor de Bruggelingen.

"Dortmund is genadeloos efficiënt. Soms laat Dortmund bewust de bal aan de tegenstander zodat er ruimte komt om in de tegenaanval zéér gevaarlijk te zijn. Als ze snel kunnen omschakelen, zijn ze altijd gevaarlijk. Dortmund beschikt over zeer explosieve vleugelspelers: Sancho, Pulisic, Bruun Larsen... Jongens die tegelijk aanzienlijk veel power kunnen ontwikkelen."

En toch ziet hij wat kansen:

"Als Brugge een kans wil maken, moet het tegelijk moedig en voorzichtig zijn. Moedig, omdat het naar voren moét spelen. Kijk, als Dortmund één zwakte heeft, is het meer in de verdediging dan in de aanval. Offensief zijn ze ongrijpbaar sterk, terwijl de afweer toch kwetsbaar is omdat die spelers nog vrij jong zijn. Hakimi is 20, Zagadou 19, Akanji 23... Op die leeftijd kan je nog niet perfect zijn. Door de vele blessures zijn ze achterin ook nog niet echt op elkaar ingespeeld."