Voetbalflitsen voorspelt: welke club belandt in de Relegation PO's?

Met nog maar één speeldag te gaan kennen KV Kortrijk, KAS Eupen en RWDM hun lot. Zij zullen het in de Relegation Play-offs tegen elkaar moeten opnemen in een strijd tegen degradatie. Het laatste plekje zal worden ingevuld door Westerlo, Charleroi of OH Leuven.

OH Leuven staat er met 26 punten het slechtste voor. Zij hebben hun lot niet meer in eigen handen, want zowel Charleroi als Westerlo hebben drie punten meer behaald. Leuven moet dus winnen en hopen dat Charleroi of Westerlo verliest én een van hen met een slechter doelsaldo eindigt.

Bovendien neemt OHL het op tegen KV Mechelen, de ploeg in vorm. Zij moeten de drie punten pakken om zeker te zijn van de Champions’ Play-offs en zullen dus alles op alles zetten in dit levensbelangrijke duel.

De voorspelling van Voetbalflitsen

Wij vrezen dat de redding voor OH Leuven nipt te laat komt. Met KV Mechelen treffen ze namelijk een zeer sterke tegenstander. En zelfs al zouden ze onverwachts de drie punten kunnen pakken, dan moeten ze nog afwachten wat hun concurrenten doen. 

Het enige geluk dat Leuven heeft is dat Charleroi en Westerlo ook voor zeer zware duels staan. Westerlo neemt het op tegen KRC Genk, dat net als KV Mechelen moet winnen om zich sowieso te plaatsen voor de top zes. Hun doelpuntensaldo is wel het minst slecht van alle drie de ploegen. 

Charleroi trekt naar AA Gent, maar zij hebben hun lot niet meer in eigen handen. Dit zou weleens een gestresseerd duel kunnen opleveren met een puntendeling als gevolg?