Toch wel een stunt ... laagvlieger uit JPL haalt 56-voudig international binnen met 7 EK-matchen

Sergiy Sydorchuk is de nieuwste aanwinst van KVC Westerlo. Zijn naam zal misschien een belletje doen rinkelen, want de defensieve middenvelder verzamelde reeds 56 caps voor Oekraïne en nam ook al deel aan twee EK's. Komend weekend speelt hij met dat land nog EK-kwalificatiematchen tegen Engeland en Italië, maar daarna sluit hij aan bij de Kemphanen. Van een straffe transfer gesproken!

KVC Westerlo Sergiy Sydorchuk

KVC Westerlo is dramatisch aan het seizoen begonnen. Ze staan voorlaatste met 1/18 en konden bijgevolg nog geen enkele keer winnen na zes wedstrijden. Oké, het moet gezegd zijn, Westerlo kende een loodzwaar seizoensbegin met onder meer matchen tegen Gent, Club Brugge en Anderlecht, en verloor nooit met zware cijfers. Toch staat de vijftiende plaats in schril contrast met hun indrukwekkende campagne van vorig seizoen, waar ze deelname aan de Europe Play-Offs afdwongen. Met de komst van Sydorchuk hopen ze snel beter te doen!

Sergiy Sydorchk transfer Dynamo Kyiv Westerlo

Sergiy Sydorchuk is een 32-jarige defensieve middenvelder uit Oekraïne. Na tien seizoenen bij topclub Dynamo Kyiv kiest hij nu voor zijn eerste buitenlands avontuur bij KVC Westerlo. Bij Dynamo Kyiv speelde Sydorchuk maar liefst 327 competitieduels en won hij drie titels, vier bekers en vijf supercups. Bij de Oekraïense topclub speelde hij ook tal van Europese wedstrijden. Zo stond hij één keer tegenover KRC Genk (3-1 nederlaag), twee keer tegenover KAA Gent (1-2 en 3-0 zege) en drie keer tegenover Club Brugge (1-1, 0-1 zege en 1-0 nederlaag). Bij de nationale ploeg verzamelde de defensieve middenvelder reeds 56 caps. Zo speelde hij al zeven EK-wedstrijden, negen Nations League-matchen en 25 kwalificatiewedstrijden. Zijn komst zorgt voor heel wat extra ervaring bij Westerlo. Een knappe transfer!